ΚεντρικήΚοινωνικά

Πηγή Ζωής: Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2022

5/12/2022

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη:  Η «Πηγή Ζωής» το μεγάλο και ποιοτικότερο Χριστουγεννιάτικο bazaar της πόλης στις 10-11 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Φουαγιέ)


Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι περίπου 650.000 μονάδες κάθε χρόνο. Μόνο για τις ανάγκες της Μεσογειακής αναιμίας χρειάζονται 120.000 μονάδες ετησίως. Το αίμα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εθνικό προϊόν και η μόνη πηγή αίματος είναι ο άνθρωπος. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι ο εθελοντής αιμοδότης είναι ο «ασφαλέστερος» αιμοδότης . Οι ανάγκες της χώρας μας καλύπτονται κύρια ακόμη από το συγγενικό περιβάλλον ( περίπου 55%) από εθελοντές αιμοδότες ( το 45%).

Ο σύλλογος «Πηγή Ζωής», εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, έχει εδώ και μία 25ετία (1997) ενσκήψει στο πρόβλημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και ιδιαίτερα για τα 300 άτομα με Μεσογειακή Αναιμία της πόλης μας που χρειάζονται περίπου 2 μονάδες αίματος κάθε 15 ημέρες και άρα 1200 μονάδες τον μήνα.

Η κύρια δράση του συνδέσμου είναι: ο συντονισμός 4000 ενεργών αιμοδοτών, ηλεκτρονικά καταγεγραμμένων στα αρχεία μας, για εθελοντική αιμοδοσία σε άτομα με Μεσογειακή Αναιμία . Οι αιμοδοσίες γίνονται μετά από τηλεφωνική πρόσκληση με βάση τον γονότυπο της ομάδας αίματος του ασθενή.

Κύρια άλλη δράση της «Πηγή Ζωής»  είναι να προωθεί το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Αιμοσφαίρια-Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» το οποίο παρέχεται εξ ολοκλήρου δωρεάν στα σχολεία από τον σύλλογο, με την συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος Αγωγής Υγείας, ευελπιστώντας στην διαμόρφωση εθελοντικής αιμοδοτικης συνείδησης από μικρής ηλικίας αλλά και να προσελκύει και να εγγράφει νέους εθελοντές αιμοδότες στις τάξεις του συλλόγου.

«Πηγή Ζωής»: 25 χρόνια, χαρίζουμε ΖΩΗ»

Συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια από την ίδρυσή της, η «Πηγή Ζωής», αριθμεί 8788 εγγεγραμμένους αιμοδότες (4267 ενεργούς), τους οποίους καλεί να αιμοδοτήσουν καλύπτοντας έτσι το 1/3 των τοπικών αναγκών της Θαλασσαιμίας ετησίως. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που χρήζουν ανάγκης αίματος σε τακτική βάση.

Από το 2012 έως τώρα συλλέχθηκαν και προσφέρθηκαν στους Θαλασσαιμικούς ασθενείς 38000 μονάδες παρά την πρόσφατη πανδημία και τις μεταναστεύσεις νέων ιδιαίτερα συμπατριωτών μας στις αρχές της δεκαετίας. Συνολικά η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ έχει προσφέρει περίπου 90000 μονάδες αίματος στα χρόνια λειτουργίας της. Δίκαια το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Πηγή Ζωής»: 25 χρόνια, χαρίζουμε ΖΩΗ»

Το Χριστουγεννιάτικο bazaar απο την «Πηγή Ζωής»

Από το 2012 ο σύλλογος δημιουργεί το ολοήμερο Χριστουγεννιάτικο bazaar για οικονομική υποστήριξη, καθώς δεν υπήρξαν σταθερές κρατικές ενισχύσεις, και έτσι προκύπτει μια εκδήλωση που πλέον είναι από τις πλέον καθιερωμένες της πόλης. Η όλη διαδικασία, (δέκατη η φετινή για τον σύλλογό μας), απαιτεί μεθοδική συλλογή των προσφερομένων ειδών, αποτίμησή τους και αποθήκευσή τους μέχρι την ημερομηνία διοργάνωσης και κυρίως πολλούς εθελοντές με προσωπική εργασία για εκείνη την ημέρα, αλλά και προηγουμένως στην προετοιμασία. Και εκατοντάδες γνωστοί προσέτρεξαν στη πρόσκλησή μας και μας στήριξαν. Κάναμε καινούργιους φίλους και ανοιχτήκαμε στη κοινωνία της πόλης μας, ακόμη και τον καιρό της πανδημίας.

Στη διοργάνωση του χειμερινού Bazaar οι εθελόντριες μας, με αγάπη και μεράκι ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και καλλιτεχνικές συνθέσεις υψίστης τεχνοτροπίας, στολίδια, γλυκά και πολλά σπιτικά καλούδια για το μεγάλο φετινό Bazaar του συλλόγου, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Φέτος τολμάμε μια διήμερη εκδήλωση. Το opening θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου και ώρες 6-9μμ που θα υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα και θα πρωτολειτουργήσει το παζάρι μας.

Η Σουλτάνα Ξένου θα μας διαβάσει παραμύθια για να απασχολήσει τους μικρούς μας φίλους και συγκεκριμένα «Το τυχερό δέντρο» και το «Οι καλικάντζαροι και το γιορτινό τραπέζι» και το ΕΝΉΧΩ ensemble θα μας εισαγάγει χορωδιακά στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με κάλαντα του τόπου μας. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 11/12, ώρες 10πμ-7μμ με πολλές όμορφες εκπλήξεις, δύο χορωδίες και μουσικά σύνολα!

Το καλύτερο bazaar της πόλης

Η υπεύθυνη των εθελοντριών του συλλόγου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ζωή Καρακωνσταντινίδου τονίζει σε μήνυμά της

«Η ομάδα μας συνεχίζει το ταξίδι, να αναζητά, να δημιουργεί, να καλλιεργεί τα χρώματα του νου, της σκέψης και της ψυχής και να χαρίζει τους καρπούς της με σεβασμό, αγάπη, ομορφιά και αισιοδοξία για το καλύτερο bazaar της πόλης μας!!!.

Αγγίξτε τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις μας και τα καλλιτεχνικά ημερολόγια, δείτε τα πλεκτά και τα μπιζού μαζί με τις μαρμελάδες μας φτιαγμένα με μεράκι, οσμισθείτε τα σπιτικά μελομακάρονά μας και τους κουραμπιέδες μας, πάρτε ένα γούρι για το καλό του χρόνου, δοκιμάστε τα λικέρ, το τσίπουρο και τα κρασιά μας, διαλέξτε τσάι, μέλι, βότανα και αρωματικά, επωφεληθείτε απο τις ευκαιρίες-αντίκες μας, αφουγκρασθείτε τη διάθεσή μας για δράση και προσφορά. Δεν αφήνουμε τη ΠΗΓΗ να στερέψει!!Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!»


► Info

Χριστουγεννιάτικο bazaar «Πηγή Ζωής»
(χειροποίητες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, καλλιτεχνικά ημερολόγια, αντίκες – ευκαιρίες,  πλεκτά, στολίδια, μπιζού, γούρια, μαρμελάδες, σπιτικά γλυκά, λικέρ, τσίπουρο, κρασιά, μέλι, βότανα, αρωματικά, κα)

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Φουαγιέ)
Σαββάτο 10 Δεκεμβρίου ώρες 18:00 – 21:00 μμ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 -19:00 μμ

«Πηγή Ζωής»: 2310/284-000, 2310/280-600 FAX
www.pigi-zois.gr e-mail pigizois@hotmail.com

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Lip balm, gloss ή lipstick: Ποιο θα επιλέξεις;

xristiana

Μεγάλη Αντιπολεμική Συναυλία Στις 8 Μαΐου Στην Πλ. Αριστοτέλους

xristiana

Μέσα στο α’ εξάμηνο του έτους η επιβολή του φόρου στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

xristiana