ΚεντρικήΟμορφιά

Περιποίηση δέρματος: Πόσο καλά είναι για το δέρμα σας τα προϊόντα με βάση τον άνθρακα

5/12/2022

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την εφαρμογή τους.

Ο ενεργός άνθρακας έχει γίνει ένα δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης δέρματος τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία πρόκειται για μια λεπτή μαύρη σκόνη που παράγεται από την έκθεση του κανονικού άνθρακα σε υψηλή θερμότητα. Σύμφωνα με το Heathline, η έκθεση στη θερμότητα μπορεί να μετατρέψει τον άνθρακα σε μια εξαιρετικά απορροφητική ουσία που πιστεύεται ότι βοηθά στην παγίδευση και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Εμφανιζόμενος σε μάσκες προσώπου, ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής και στο ξεκλείδωμα των πόρων.

Περιποίηση δέρματος: Πόσο καλά είναι για το δέρμα σας τα προϊόντα με βάση τον άνθρακα

Περιποίηση προσώπου με άνθρακα

Αν και υπάρχει λίγη έρευνα για την αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της χρήσης ενεργού άνθρακα στο δέρμα σας, ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εξανθημάτων, στη θεραπεία τσιμπημάτων, στην αφαίρεση λιπαρότητας και βακτηρίων, στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος, αναφέρει το healthdigest.com. Ενώ ο ενεργός άνθρακας θεωρείται γενικά ασφαλής και κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος, μπορεί, ωστόσο, να προκαλέσει ξηρότηταερυθρότητα και ερεθισμό εάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Λειτουργεί ο ενεργός άνθρακας;

Τα πιθανά οφέλη από τη χρήση ενεργού άνθρακα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ανέκδοτα στοιχεία. Απαιτείται ακόμη περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν το συστατικό μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του δέρματός σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Byrdie, δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο ενεργός άνθρακας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ακμή ή να αφαιρέσετε ακαθαρσίες από το δέρμα σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι τα άλλα συστατικά των προϊόντων με ενεργό άνθρακα που ευθύνονται για αυτά τα πιθανά οφέλη.

Περιποίηση προσώπου με άνθρακα

«Αυτά τα καθαριστικά ή μάσκες με άνθρακα συνδυάζονται με γνωστά συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως άλφα-υδροξυοξέα και βήτα-υδροξυοξέα, όπως το σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι ένα λιπόφιλο συστατικό (που λατρεύει το λάδι) που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του σμήγματος από τους πόρους, την καολίνη, το οποίο είναι γνωστό ότι δεσμεύει το σμήγμα (έλαιο) και/ή τα εκχυλίσματα φρούτων», είπε στον Byrdie η Dr. Melissa Kanchanapoomi Levin, δερματολόγος και ιδρύτρια της Entière Dermatology.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ενεργός άνθρακας δεν μπορεί ακόμη να χαρακτηριστεί ως αποδεδειγμένη θεραπεία ακμής ή αποτοξινωτικό δέρματος.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στον Δήμο Παιανίας

xristiana

Λευκά σημάδια στα νύχια: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

xristiana

Καστορέλαιο για τα μαλλιά: Πώς βοηθάει στην ενυδάτωσή τους

xristiana