22/12/2022
Υλικά:
4 μελιτζάνες στρογγυλές
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματοχυμό
300γρ φέτα
αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες,τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε νερό και αλάτι για 1 ώρα να ξεπυκρίσουν. Τις στραγγίζουμε πατώντας τες με τα χέρια μας και τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες,από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα. Με την ίδια σειρά φτιάχνουμε άλλες 2 στρώσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.