ΚεντρικήΜαγειρική

Θρεπτική ρεβιθόσουπα με σέλερι

6/12/2022

Υλικά για 6 μερίδες:

3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
Πιπέρι
Αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 μέτριο λεμόνι (χυμό)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη νύχτα και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το δαφνόφυλλο, 1 ½ λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι.

Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου μία ώρα). Σουρώνουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και κρατάμε τρία φλιτζάνια από το ζουμί.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας στο τέλος και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί τους. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Κ.Π. Προνόη: Πρόσκληση Συμμετοχής Στο 9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εθελοντών 2022

xristiana

Ακμή στην εγκυμοσύνη – Αίτια και θεραπεία

xristiana

Είναι μια στο κρεβάτι με το ΓKOMENO όταν ξαφνικά…

xristiana