ΚεντρικήΟμορφιά

Η ιστορία πίσω από το ζιβάγκο και 5 φρέσκοι τρόποι για να το φορέσεις σήμερα

20/12/2022

Το ζιβάγκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας ρούχα και η ιστορία που υπάρχει πίσω από αυτό το ρούχο είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ξεκίνησε να φοριέται από αθλητές το 1800 κυρίως για πρακτικούς λόγους. Στη συνέχεια υιοθετήθηκε από στρατιώτες, ψαράδες και ναυτικούς εξαιτίας του ψηλού λαιμού που βοηθούσε στην προστασία από το κρύο.

Στις αρχές του 1900 έγινε γυναικεία τάση και το είδαμε να πρωταγωνιστεί στα φορέματα της εποχής εκείνης. Η τραγουδίστρια

Juliette Greco ήταν πιστή λάτρης των ζιβάγκο και εξαιτίας της το συγκεκριμένο ρούχο απέκτησε ακόμα περισσότερους οπαδούς.

Η Audrey Hepburn φόρεσε το ζιβάγκο στην ταινία Funny Face και κατάφερε να δημιουργήσει ένα trend που κέρδισε κάθε γυναίκα στον πλανήτη.

Φέτος, το ζιβάγκο γίνεται και πάλι αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας με πολλές influencers του σήμερα να υιοθετούν το trend.

Chiara Ferragni φοράει το ζιβάγκο της με off white παντελόνι και δημιουργεί ένα κομψό χειμερινό look.

Rocky Barnes επιλέγει ένα στενό εκρού ζιβάγκο που συνδυάζει τέλεια με εκρού παντελόνι, oversized ζακέτα και fluffy boots.

Η Danielle Bernstein ταιριάζει το γκρι πουλόβερ της με γκρι blazer και ολοκληρώνει άψογα το εορταστικό της look με ασημί παντελόνι.

Η Leonie Hanne επιλέγει και αυτή με τη σειρά της ένα εκρού ζιβάγκο και το φοράει με μπεζ σορτς, μπεζ παλτό και καφέ μπότες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΠΟΥ: Το 99% του πληθυσμού στον πλανήτη αναπνέει ακατάλληλο αέρα

xristiana

Νέος online κύκλος δωρεάν σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

xristiana

Μελέτη επιχειρεί να απαντήσει, γιατί πεινάς αφού έχεις φάει

xristiana