News ΑΜΕΑΚεντρική

Δράσεις Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

3/12/2022

Με μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και χορωδίες πλαισιωμένες από μαθητές της ειδικής αγωγής και της τυπικής εκπαίδευσης θα γιορταστεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν την ευρύτερη κοινότητα σε θέματα σχετικά με αναπηρία. Έμφαση δίνεται και φέτος από τα δύο σχολεία που συμμετέχουν στην διοργάνωση της δράσης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματκό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας, στην συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες όπως και η διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησής τους στην πόλη που διαμένουν. Η εν λόγω εκδήλωση σκοπεύει στην συμμετοχή και μαθητών των σχολείων τυπικής εκπαίδευσης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. θα δοθεί μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τον οργανισμό “Άγγελοι της χαράς”, που προσφέρει εθελοντικά ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω της τέχνης. Μετά την παράσταση θα    τραγουδήσουν χορωδίες στις οποίες θα εμπλακούν τόσο μαθητές της ειδικής αγωγής όσο και της τυπικής εκπαίδευσης με σκοπό να προαχθεί η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία. Στη συνέχεια, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε βιωματικές εμπειρίες προσομοίωσης ορισμένων αναπηριών και θα έχουν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αναπηρίας και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα που βιώνουν αυτή την πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους.

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζωγραφίζει το γυφτάκι μια μύγα στον πίνακα

xristiana

1η Ημερίδα Ειδικευομένων Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 28/10

xristiana