ΚεντρικήΟμορφιά

Βeauty lesson: Ποια “new entries” συστατικά να αναζητήσω στα προϊόντα ομορφιάς!

31/12/2022

Με τον καθημερινό βομβαρδισμό από νέα προϊόντα και με τις ανάγκες μας συνεχώς να αυξάνονται το να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις σε κάποια δραστικά συστατικά είναι χρήσιμο.

Σου έχω έναν οδηγό που μπορεί να σου φανεί χρήσιμος και σε περίοδο εγκυμοσύνης που θες πιο ήπια συστατικά.

Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) έχει αγαπηθεί πάρα πολύ και έχει ενταχθεί στη skincare ρουτίνα των γυναικών τα τελευταία χρόνια. Η δράση της γνωστή ως ένα από τα τοπ αντιγηραντικά προϊόντα χαρίζει στο δέρμα λάμψη και βελτιώνει τις ατέλειες.

Τί γίνεται όμως όταν προκαλεί ερεθισμό ή όταν κάποιοι τύποι δέρματος έχουν ευαισθησία στη χρήση της;

Eκεί έρχεται το bakuchiol φυτικής προέλευσης, ελκυστικό για τους «πράσινους» καταναλωτές που προτείνεται ως αντικατάστατο της ρετινόλης χωρίς να στερείται ωφελειών.

Έχει έντονη αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Μπορεί να χρειάζεται το διπλό χρόνο σε χρήση έναντι της ρετινόλης για να δράσει αλλά συνδυάζεται εύκολα με άλλα συστατικά και μπορείς να το βάλεις και το πρωί.

Το σαλικυλικό οξύ παρ’ότι είναι μια φυσική ουσία που προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς ή της σημύδας είναι έντονα απολεπιστικό και δραστικό ενάντια στην ακμή. Σε περιπτώσεις όπως πχ η εγκυμοσύνη καλό είναι να μη χρησιμοποιείται γι’αυτό υπάρχει το πιο ήπιο αζελαϊκό οξύ. Ενώ είναι φυτικής προέλευσης στα καλλυντικά είναι προϊόν βιοτεχνολογίας και θεωρείται αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Και ποιος δεν αγαπά τα αιθέρια έλαια είναι όμως πάρα πολύ ισχυρά για αυτό κάποια τα χρησιμοποιούμε σε ελάχιστη ποσότητα τοπικά πχ έλαιο λεβάντας για τα σπυράκια.

Αντί των αιθέριων έλαιων μπορείς να χρησιμοποιήσεις το απλό ροδόνερο. Ενυδατώνει, τονώνει την επιδερμίδα και μυρίζει υπέροχα θυμίζοντας μας τις γιαγιάδες μας.

Τέλος επειδή το αντηλιακό έχει γίνει απαραίτητο χειμώνα καλοκαίρι προτίμησε αυτά που έχουν φυσικά αντηλιακά φίλτρα φυτικής κυρίως προέλευσης ή με οξείδιο του ψευδαργύρου, διοξείδιο του τιτανίου ή συνδυασμός τους που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου.

Ό,τι και να επιλέξεις σίγουρα ξέρεις να φροντίζεις και να αγαπάς την επιδερμίδα σου!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Μυτιλήνη: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο – Εκκενώνεται η Βρίσα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Τα οφέλη του κολλαγόνου για τα μαλλιά και το δέρμα

xristiana