ΚεντρικήΜαγειρική

Πίτα με πατάτες, γραβιέρα και μετσοβόνε

3/12/2022

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
  • 100 γρ. μετσοβόνε
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό και 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις πατάτες για 10’ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ρίχνετε μέσα το κουκουνάρι -αν βάλετε- και το σοτάρετε. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν κι αυτά.
  • Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα σοταρισμένα υλικά και ρίχνετε στο τηγάνι τις πατάτες με λίγο ακόμη βούτυρο, αν χρειάζεται. Τις αφήνετε να σοταρισθούν ελαφρά για 2’-3’ γυρίζοντας τις -δεν πειράζει και να λιώσουν κάποιες.
  • Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε στρώσεις τις πατάτες, σκορπίζετε λίγο από το μείγμα κουκουναιού-κρεμμυδιών, πασπαλίζετε με το μυρωδικό και κατόπιν απλώνετε τα τριμμένα τυριά, αφού τα ανακατέψετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού.Αφήνετε για 15’-20’ και ψήνετε στο φούρνο για 45’-50’.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δήμος Πετρούπολης: «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» Για Παιδιά, Ενήλικες Και ΑμεΑ

xristiana

Χταπόδια και ψάρια δημιουργούν κοινές «αγέλες» κυνηγιού

xristiana