ΚεντρικήΜαγειρική

Μανιταρόσουπα βελουτέ

2/12/2022

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ. σ. απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 3
Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 4
Ξαναζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος (ή μπορείτε να καταψύξετε τη σούπα σε αυτό το στάδιο -απλά ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος κατά τη θέρμανση). Γαρνίρετε με το μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

«Heat Alert»: Άμεση ενημέρωση για τους καύσωνες στην Αθήνα – Οι 4 κατηγορίες

xristiana

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο E-Θέμις Στον Βόλο

xristiana

Πρωτότυπη εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου για τα γενναία παιδιά με καλεσμένη την Ελένη Ψυχούλη

xristiana