ΚεντρικήΚοινωνικά

Tα παιδία παίζει την τέχνη και την τεχνολογία στα… δάκτυλα

3/11/2022

Σειρά εργαστηρίων για παιδιά με χρήση ψηφιακών μέσων και εργαλείων τεχνολογίας διοργανώνει το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα διήμερο καινοτόμων εργαστηρίων, με σκοπό την επαφή και εξοικείωση των παιδιών με την τομή της τέχνης και της τεχνολογίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα OPENART του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Γνωρίζοντας την αξία και σημασία των ψηφιακών τεχνολογιών στη σύγχρονη καθημερινότητα, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, κατά τη διάρκεια του δημιουργικού και διαδραστικού διημέρου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους «τόπους» και τρόπους έκφρασης. Οι εισηγητές από τον κλάδο των ψηφιακών τεχνών θα παρουσιάσουν σύγχρονες πρακτικές στην τομή της τέχνης και της τεχνολογίας, συνεισφέροντας άμεσα στο γνωστικό επίπεδο κάθε παιδιού.

Τα εργαστήρια τέχνης και τεχνολογίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 13 ετών καθώς και σε φορείς και ιδρύματα φιλοξενίας.

Την Παρασκευή 4/11 θα διεξαχθούν τα εργαστήρια «Φτιάχνω το πρώτο μου animation – Εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας» και «Μπανάνα Πάρτυ – Βιωματικά εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά», ενώ για το Σάββατο 5/11 έχουν προγραμματιστεί τα εξής: «Ζωντανή ζωγραφική με το φως – Εργαστήρια δημιουργίας κινούμενων neonπινάκων» και «Τα τριχωτά ρομπότ – Βιωματικό εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά».

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310 913047).

Πηγή: https://www.makthes.gr

Related posts

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Πετρούπολη: Με ηλεκτρικά ποδήλατα επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα ο δήμος

xristiana

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης στην Άνω Ηλιούπολη

xristiana