ΚεντρικήΟμορφιά

Hair Cycling: Τι είναι, πώς λειτουργεί και γιατί η νέα τάση μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας πιο υγιή από ποτέ;

12/11/2022

Τα μαλλιά είναι κορώνα στο κεφάλι μας! Και όταν είναι όμορφα, κι εμείς νιώθουμε πιο καλά! Στην πραγματικότητα, όλες μας προσπαθούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν… Για κάποιες, τα μαλλιά δείχνουν κάπως αραιά, δεν έχουν όγκο, φριζάρουν με το παραμικρό και για άλλες είναι πολύ λεπτά, λαδώνουν καθημερινά, και άλλα πολλά! Πώς, με το Hair Cycling, όλα αυτά θα μείνουν στο παρελθόν;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Για τις περισσότερες από εμάς, τα κοντά μαλλιά μάς φέρνουν στον νου αρνητικές εικόνες ενώ αντίθετα, λατρεύουμε τα μακριά μαλλιά! Αν και μεγαλώνουν περίπου 4mm/ ημέρα ή γύρω στα 15εκ./έτος, ακολουθούν τον κύκλο τους μέσα από τις τρεις φάσεις: Την αναγενή που αφορά την ανάπτυξη, την καταγενή ως τη μεταβατική περίοδο και την τελογόνο όπου τα μαλλιά πέφτουν…

Όσο για το Hair Cycling, αν και δεν έχει σχέση με τον κύκλο της τριχοφυΐας, αφορά τη νέα τάση για όμορφα, υγιή και γεμάτα ζωντάνια μαλλιά!

Ως γνήσιες beauty lovers γνωρίζουμε ήδη για το Skin Cycling! Εφαρμόζοντας μια νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης με ειδικά ενεργά συστατικά, αποκλειστικά και μόνο κάποιες συγκεκριμένες ημέρες και ακολουθώντας μια μικρή παύση ή ορισμένες ημέρες ξεκούρασης αμέσως μετά, το δέρμα μας μεταμορφώνεται!

Όπως όταν γυμναζόμαστε, όπου οι μύες μας δουλεύουν σκληρά για να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και κατόπιν, καθώς η άσκηση διακόπτεται οι μύες έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν ή ακόμα, και να αναρρώσουν, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια, ένα καλλίγραμμο και καλοσχηματισμένο σώμα!

Τι είναι το hair cycling;

Στο Skin Cycling, τα πολλά προϊόντα περιποίησης έγιναν η αφορμή για τη νέα φροντίδα του δέρματος και την αλλαγή των μεταβλητών, όπου η χρήση ισχυρών συστατικών για ορισμένες νύχτες λειτούργησε καλύτερα.

Στοχεύοντας σε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, το Hair Cycling διαφοροποιείται αλλάζοντας την περιποίηση των μαλλιών!

  • Λούσιμο, περίπου δύο φορές την εβδομάδα.
  • Σε κάθε λούσιμο, επιλέγουμε ένα διαφορετικό τύπο ρουτίνας για το σαμπουάν και κοντίσιονερ. Για παράδειγμα, το αρχικό λούσιμο θα μπορούσε να αφορά μια ρουτίνα επαναφοράς με προϊόντα αποτοξίνωσης και ενυδάτωσης. Η δεύτερη φορά περιλαμβάνει ένα επανορθωτικό προϊόν ή μάσκα, ενώ στην τρίτη περίπτωση επικεντρωνόμαστε σε ένα συγκεκριμένο όφελος, όπως ένα σαμπουάν για λεία και απαλά μαλλιά.
  • Είναι σκόπιμο επίσης, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μετά το λούσιμο, να προσδίδουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του λουσίματος.
  • Ουσιαστικά, το Hair Cycling είναι η εναλλαγή προϊόντων στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, με σκοπό να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και πιο υγιή μαλλιά. Η ιδέα μοιάζει με το Skin Cycling καθώς προσφέρει επίσης, «ημέρες ξεκούρασης» από τη χρήση όλων των υπόλοιπων προϊόντων για τα μαλλιά. Ακόμα, λειτουργεί με την ίδια αρχή, αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δραστικά προϊόντα, όπως σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και πολύ ενισχυμένες φόρμουλες για την ενυδάτωση των μαλλιών μας, εναλλάξ.

Τα οφέλη

Με το Skin Cycling, χρησιμοποιούμε ισχυρά, ενεργά συστατικά μερικές νύχτες ώστε να κερδίσουμε τα πλήρη οφέλη και στη συνέχεια, ακολουθούν οι ημέρες ανάπαυσης για να ανακάμψει και να επουλωθεί το δέρμα μας. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και στο Hair Cycling.

Η υπερβολική απολέπιση ή η προσθήκη υπερβολικού προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί τελικά, να βλάψει τους θύλακες της τρίχας και να δημιουργήσει ανισορροπίες στο βίωμα του τριχωτού της κεφαλής, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο ερεθισμών και φλεγμονής του τριχωτού της κεφαλής!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρη στο Hair Cycling, όμως, η υγεία των μαλλιών μας προφυλάσσεται, καθώς  με την περιστροφική χρήση των προϊόντων δεν μπορεί να προκληθεί έντονη φλεγμονή στην περιοχή!

Οι περισσότερες από εμάς φροντίζουμε τα μαλλιά μας, αλλά ξεχνάμε το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι θαμπά, οι θύλακες τους φραγμένοι, το δέρμα μας να ξεφλουδίζει και να υποφέρουμε από φαγούρα.

Η απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θα εξισορροπήσει την έκκριση των φυσικών ελαίων και θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να μεγαλώσουν καλύτερα.

Η υπερβολή ή η απουσία αυτής της τεχνικής θα δημιουργήσει προβλήματα, οπότε με το Hair Cycling έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και με τα αναμενόμενα και επιτυχημένα αποτελέσματα.

Επίσης, το Hair Cycling είναι ο ιδανικός τρόπος για να ισορροπήσουμε τα μαλλιά μας, εάν μας απασχολεί το φριζάρισμα ή η αφυδάτωση. Στο ένα λούσιμο θα χρησιμοποιήσουμε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος και στο επόμενο, προϊόντα ενυδάτωσης!

Η δημιουργία μιας απλής ρουτίνας για τα προϊόντα των μαλλιών μας μπορεί να κρατήσει το τριχωτό της κεφαλής μας υγιές, ενώ θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες των μαλλιών μας σε ξεχωριστές ημέρες, χωρίς να υπερφορτώνουμε το πρόγραμμα και έτσι τα μαλλιά μας να είναι υγιή. Πολύ καλό, δεν νομίζετε;

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Με Θέμα “Δεν Καπνίζω…Επιλέγω Τη Ζωή”

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 1/3

xristiana

03/06: Αέρας ανανέωσης σήμερα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana