ΚεντρικήΟμορφιά

Clean Beauty: Η μεγάλη τάση στα καλλυντικά για την προστασία του πλανήτη!

30/11/2022

Η GenZ και οι Skintellectuals γνωρίζουν καλά τον όρο που μας έχει συστηθεί χρόνια ως Clean Beauty.

Στο παιχνίδι πια όμως μπαίνουν όλο και περισσότερες μικρές και μεγάλες εταιρίες που έχουν ασπαστεί την «καθαρή ομορφιά» και έτσι όλος και περισσότερος κόσμος μαθαίνει τα μυστικά της.

Τι σημαίνει όμως Clean Beauty;

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν τοξικά συστατικά που είναι βλαβερά για την υγεία του ανθρώπου αλλά και το περιβάλλον.

Ταυτίζεται ακόμη με το δίκαιο εμπόριο αλλά και με την έντονη οικολογική συνείδηση δηλαδή με ανακυκλωμένες ή ανακυκλώσιμες συσκευασίες ώστε να μηδενίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πως αναγνωρίζεις τα Clean Beauty προϊόντα;

Αρχικά αναζητάς προϊόντα no parabens,no silicone,no petroleum, χωρίς φορμαλδεΰνη,παραφίνη,phthalates και η λίστα συνεχίζεται…

Οι πρώτες ύλες πρέπει να έχουν βιολογική αξία και να έχουν παραχθεί όσο το δυνατόν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα συστατικά προέρχονται από την εγχώρια παραγωγή αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι οργανικά, βιολογικά.

Οι συσκευασίες είναι μινιμαλιστικές πχ καταργούνται έξτρα πλαστικά καπάκια και τα υλικά κατασκευής είναι 100% ανακυκλώσιμα ή προέρχονται από ανακύκλωση. Η λογική του refill είναι επίσης επιθυμητή.

Η πολυχρηστικότητα προϊόντων ώστε να απαντούν στην ανάγκη less is more δηλαδή χρησιμοποιώ ένα προϊόν που εξυπηρετεί πάνω από έναν ρόλους είναι αρχή της clean beauty.

Φιλοσοφίες όπως vegan, cruelty free,organic προϊόντα είναι σχεδόν ταυτόσημες με την clean beauty αν και μερικές φορές δεν είναι απαραίτητο ένα clean beauty προϊόν να είναι vegan.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα το κερί μέλισσας που είναι βασικό συστατικό στο lip balm. Πολύ κοντά είναι και η waterless beauty δηλαδή η απουσία νερού στην διαδικασία παραγωγής.

Είναι τόση μεγάλη η τάση για τα clean beauty προϊόντα που υπάρχουν μέχρι και ειδικές εφαρμογές που σκανάρουν και εντοπίζουν τα ανεπιθύμητα συστατικά.

Είναι φυσικά στο χέρι μας αν θα επιλέξουμε καλλυντικά που μπορούν να βοηθήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Born to be Different

xristiana

Χοληστερόλη: Η αλήθεια για τρία πολύ διαδεδομένα συμπληρώματα για την καρδιά

xristiana

Κορωνοϊός: 7.044 κρούσματα, 72 θάνατοι, 359 σε ΜΕΘ

xristiana