ΚεντρικήΟμορφιά

Beauty school: Tα οφέλη της ρετινόλης στην επιδερμίδα!

18/11/2022

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει για τη ρετινόλη τις φράσεις «θαύμα της φύσης», «πολυεργαλείο», «ελιξήριο νεότητας».

Η ρετινόλη όντως ανταποκρίνεται σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Ως ρετινοειδή περιγράφονται όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α ενώ η ρετινόλη είναι η πιο ήπια ουσία στην κατηγορία γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Η ρετινόλη δρα στο πρόσωπο με ένα μαγικό τρόπο. Όταν έρχεται σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας αυτομάτως μετατρέπεται στην ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, το ρετινοϊκό οξύ.

Τα οφέλη από αυτό το πάντρεμα ρετινόλης και επιδερμίδας είναι πολλαπλά. Η ρετινόλη αρχικά ήταν όπλο των δερματολόγων κατά της ακμής κυρίως για τη σμηγματορυθμιστική της δράση.

Τα εντυπωσιακά όμως αποτελέσματα ώθησαν στη γενικότερη χρήση της.

Δρα ως αντιοξειδωτικό, απολεπιστικό προϊόν γι’ αυτό και μιλάμε για ανανέωση κυττάρων καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εισχωρεί σε βάθος βοηθώντας στην ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι λαμπερό, νεανικό δέρμα. Βοηθά στη λείανση των λεπτών ρυτίδων άρα έχει έντονη αντιγηραντική δράση, ενώ εξομοιώνει κηλίδες και δυσχρωμίες.

Οι παρενέργειες από τη χρήση της ρετινόλης απευθύνονται κυρίως στα ευαίσθητα δέρματα ή με δερματικές παθήσεις οπότε οι συμβουλές του δερματολόγου είναι απαραίτητες.

Καλό είναι η αργή και σταδιακή της χρήση. Με μια κρέμα αρχικά που θα περιέχει ρετινόλη σε μικρή συγκέντρωση και έπειτα με κάποιο δραστικό serum.

Μέχρι 2 φορές τη βδομάδα ενδείκνυται η χρήση της για αρχή (παίζει ρόλο και η ηλικία βέβαια) και λόγω της ευαισθησίας στην υπεριώδη ακτινοβολία μιλάμε για χρήση τη νύχτα. Η χρήση αντηλιακού εξυπακούεται.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Προϊόντα φρυδιών: Αυτός είναι ο τρόπος να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση!

xristiana

Ζώδια σήμερα (06/02): Αλλαγές στο προσκήνιο – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες

xristiana