ΚεντρικήΚοινωνικά

7ημερη Εθελοντική Αιμοδοσία του «Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου» στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για όλους τους αιμοδότες όλων των τραπεζών

11/11/2022

Με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με το  Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιούν την 7ημερη Φθινοπωρινή   Αιμοδοσία του «Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου»,  από τις 13/11/2022 έως και τις 19/11/2022 σε αίθουσα του Τμήματος  Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ/TOMY ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ  (Σμύρνης 25, Κορδελιό).

Το Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου διοργανώνει δύο αιμοδοσίες τον χρόνο στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να μπορούν να αιμοδοτήσουν με ευκολία σε έναν χώρο εύκολα προσβάσιμο εκτός των Νοσοκομείων. Σε αυτές τις αιμοδοσίες δεν υπάρχει δέσμευση προσφοράς σε συγκεκριμένη τράπεζα αίματος. Ο κάθε αιμοδότης μπορεί να επιλέξει να δώσει το αίμα του όπου θέλει.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

  • Μπορούν να αιμοδοτήσουν για οποιονδήποτε ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή εθελοντικά. Δηλώνουν τον αριθμό μητρώου της τράπεζας αίματος ή τα στοιχεία του ασθενή που επιθυμούν να λάβει το αίμα και αυτό διαβιβάζεται από το Νοσοκομείο Παπανικολάου.
  • Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να αιμοδοτήσουν.
  • Δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ιού COVID-19.
  • Μπορούν να αιμοδοτήσουν δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, εφόσον αισθάνεστε καλά.
  • Παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Τα ωράρια αιμοληψιών στο ΙΚΑ/TOMY ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ  θα διαμορφωθούν έως εξής:
Κυριακή 13/11: 08:30-14:00
Δευτέρα 14/11: 12:00-19:00
Τρίτη 15/11: 12:00-19:00
Τετάρτη 16/11: 12:00-19:00
Πέμπτη 17/11: 12:00-19:00
Παρασκευή 18/11: 12:00-19:00
Σάββατο 19/11: 08:30-14:00

ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Παράλληλα, όλες τις ημέρες της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται  και εθελοντική λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.
Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος  Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ  (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.
Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.
Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 764 779.

Related posts

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση Για Την Νόσο VHL Και Τον Καρκίνο Του Νεφρού

xristiana

DIY O’ CLOCK: Φτιάξε το πιο πανεύκολο scrub κατά της κυτταρίτιδας!

xristiana

Νέα Σμύρνη: 3ο Κύπελλο Κολύμβησης Ταχυτήτων «Νίκος Σκρέκας»

xristiana