News ΑΜΕΑΚεντρική

Χάλκινο μετάλλιο για την Καλαματιανή Ευανθία Μπουρνιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ

14/11/2022

Χάλκινης απόχρωσης είναι τελικά το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες.

Στην κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται στο Palacio Municipal de Deportes de Granada, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, η  Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά κατέκτησε την 3η θέση για τη χώρα μας.

Η διεθνής από την Καλαμάτα, το «πάλεψε» όσο μπορούσε, στον ημιτελικό κόντρα στη Φινλανδή Άινο Τάπολα, αλλά ηττήθηκε με 3-0 σετ (7-11, 12-14, 3-11) και δεν κατάφερε να πέρασε στον τελικό της κλάσης 1 των γυναικών (αθλήτριες σε αμαξίδιο).

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπήκε πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα να το πάρει άνετα η Τάπολα με 11-7, αν και η Μπουρνιά είχε καταφέρει και να ισοφαρίσει (4-4).

Η εικόνα άλλαξε στο 2ο σετ με την Μπουρνιά να βρίσκεται πίσω στο σκορ και με 6-0, αλλά κατάφερε με συνεχείς αντεπιθέσεις, όχι μόνο να ισοφαρίσει (7-7, 8-8, 9-9), αλλά και να προηγηθεί (10-9, 12-11).

Τελικά το σετ κρίθηκε στους 14 πόντους με τη Φινλανδή να το κατακτά με 14-12.Το 3ο και τελευταίο, όπως εξελίχθηκε, σετ είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο η Τάπολα από την αρχή ξέφυγε με 3 πόντους και ούτε το τάιμ άουτ που πήρε η προπονήτριά της Ευανθίας, Ελευθερία Νταουντάκη δεν μπόρεσε να αλλάξει το αποτέλεσμα του σετ και τελικά το πήρε η Φινλανδή με 11-3, τελειώνοντας το παιχνίδι και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Αντίπαλος της Φινλανδής η Πολωνή Ντορότα Μπούκλαβ, επικεφαλής στον όμιλο της Μπουρνιά, που επικράτησε της Γερμανίδας Σπέγκελ με 3-1 (11-13, 11-2, 12-10, 11-6).  Οι ηττημένες των δύο ημιτελικών κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.

paralympic.gr

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Related posts

Είμαι έγκυος στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο και ζαλίζομαι: Να ανησυχήσω;

xristiana

Δ. Κηφισιάς: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

xristiana

Αδυνάτισμα: Είναι τα προβιοτικά η λύση για την απώλεια βάρους; Οι έρευνες απαντούν

xristiana