ΚεντρικήΜαγειρική

«Τηγανητά» κολοκυθάκια στο φούρνο με κρούστα από πάνκο και παρμεζάνα

12/11/2022

Υλικά

  • 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά πάνκο, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
  • Μαρινάρα, πέστο ή σάλτσα ranch για ντιπ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα καλά.

Βήμα 3
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το πάνκο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4
Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια που έχουν επικαλυφθεί με το ασπράδι των αυγών στο μείγμα πάνκο, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, γαρνίρετε με ελάχιστο λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Γιατί τρέχει η μύτη μας όταν αναπνέουμε παγωμένο αέρα

xristiana

Καιρός: Βροχερή Κυριακή με θυελλώδεις νοτιάδες

xristiana

Νέες αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος: Μεικτά προϊόντα και συμβόλαια 6μηνης διάρκειας

xristiana