ΚεντρικήΟμορφιά

Τα ζυγωματικά μου; Στο ύψος τους!

6/11/2022

Από την Μάρλεν Ντίντριχ και την Μπριζίτ Μπαρντό ως την Αντζελίνα Τζολί και την Νάταλι Πόρτμαν, τα ζυγωματικά αποδεικνύουν με ευκολία γιατί έχουν μετατραπεί στο απόλυτο φετίχ του μακιγιάζ! Για να αποκτήσουμε κι εμείς τη στόφα μιας γνήσιας σταρ, δεν έχουμε παρά να εφαρμόσουμε τις 9 προτάσεις που ακολουθούν…

Στην «αρένα» του μακιγιάζ, τα τέλεια ζυγωματικά κερδίζουν τις εντυπώσεις, δικαιωματικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που παραπέμπουν στη γοητεία μιας διάσημης σταρ, μιας γαλαζοαίματης ύπαρξης ή της ανυπέρβλητα κομψής γυναίκας της διπλανής πόρτας. Σε δεύτερη ανάγνωση, ανακαλύπτουμε πώς τονίζουν με τον πιο τέλειο τρόπο τη σέξι πλευρά μας! Εάν όμως, τα υψηλά ζυγωματικά δεν είναι δώρο της φύσης για εμάς, τότε τα μυστικά του μακιγιάζ μπορούν να κάνουν το θαύμα τους, χαρίζοντας στο πρόσωπό μας έξτρα μπόνους και ακαταμάχητη γοητεία!

1. Τύπος δέρματος

Ο τύπος του δέρματός μας έχει τον κύριο λόγο στην επιλογή της υφής που θα χρησιμοποιήσουμε για να σμιλέψουμε τα ζυγωματικά μας, αλλά και για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Εάν για παράδειγμα, το δέρμα μας είναι ξηρό τότε ένα ρουζ σε κρεμώδη μορφή θα χαρίσει το χρώμα της υγείας και παράλληλα, θα ενυδατώσει την επιδερμίδα μας. Εάν όμως, το δέρμα μας είναι λιπαρό τότε μια υφή κόμπακτ είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

2. Εν αρχή, η ενυδάτωση

Ανεξάρτητα από το είδος μακιγιάζ, η ενυδάτωση είναι το σημείο κλειδί τόσο για να φροντίσουμε το δέρμα μας, όσο και για να δημιουργήσουμε τον ιδανικό καμβά για τα χρώματα που θα ακολουθήσουν. Σε καθαρή επιδερμίδα λοιπόν, απλώνουμε την ενυδατική κρέμα που ανταποκρίνεται στον τύπο του δέρματός μας. Εάν μάλιστα, εφαρμόσουμε λίγη παραπάνω ποσότητα από ό,τι συνήθως, θα έχουμε την ευκαιρία να χαρίσουμε λάμψη και ελαστικότητα στην περιοχή των ζυγωματικών μας και όχι μόνο!

3. Η δράση του bronzer

Σμιλεύει πανέμορφα το πρόσωπό μας, εάν ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Για να αναδείξουμε τα ζυγωματικά μας, δεν έχουμε παρά να ρουφήξουμε τα μάγουλα και να περάσουμε το bronzer από την κάτω πλευρά, δημιουργώντας ένα σχήμα >, φάρδους περίπου 45 μοιρών προς τα αυτιά. Για ακόμα καλύτερη απόδοση μπορούμε να ξεκινήσουμε από ψηλότερα, δηλαδή λίγο πιο κάτω από τους κροτάφους και να προχωρήσουμε προς το εσωτερικό του προσώπου, κάτω από το κόκαλο στα μάγουλα.

4. Τέλεια εφαρμογή

Η απόχρωση του bronzer μπορεί να είναι ένα τόνο πιο σκούρα από την επιδερμίδα μας. Το περνάμε με ένα φαρδύ πινέλο φροντίζοντας να απλωθεί ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν αντιαισθητικές λωρίδες ή ραβδώσεις. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην καλύπτει τα μήλα του προσώπου, ενώ εάν το χρώμα του είναι πολύ απαλό, τότε μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία για ακόμα μια φορά. Τόσο απλό!

5. Ναι, στο κονσίλερ

Για να ορίσουμε ακόμα καλύτερα τα ζυγωματικά μας, αλλά και για να κάνουμε το αποτέλεσμα τρισδιάστατο χρειαζόμαστε λίγο κονσίλερ. Θα το χρησιμοποιήσουμε τόσο κάτω από την περιοχή των ματιών, όσο και κάτω από το bronzer. Με τις άκρες των δαχτύλων μας τοποθετούμε μικρές τελίτσες εδώ κι εκεί και τις ενώνουμε με ένα επίπεδο πινέλο.

6. Ώρα για ρουζ

Το ρουζ χαρίζει χρώμα υγείας, αλλά είναι σημαντικό να αναδεικνύει την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Έτσι, εάν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο μια απαλή ροζ απόχρωση ή ένα πολύ ελαφρύ ροδακινί θα δείχνουν υπέροχα. Για τις σταρένιες επιδερμίδες ένας φωτεινός τόνος με υποψία μπλε αποχρώσεων δίνει ισορροπία, ενώ για τα πιο σκούρα δέρματα τα πιο ζωηρά χρώματα, όπως ένα έντονο ροζ είναι τέλεια. Όσο για την εφαρμογή; Το πινέλο και δυο-τρεις γρήγορες, κυκλικές κινήσεις είναι αρκετές.

7. Το highlighter

Σε ένα-δυο τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα μας, το highlighter έρχεται για να δώσει την εικόνα γλυπτού στα ζυγωματικά μας! Το χρησιμοποιούμε κατά μήκος των ζυγωματικών και ειδικά, στο πιο υψηλό σημείο κοντά στους κροτάφους, με το ειδικό πινέλο και κυκλικές κινήσεις, ώστε να πετύχουμε απόλυτη χρωματική ανάμειξη.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Η Καλαμαριά αφηγείται»

xristiana

«Περιμένουν το δώρο ζωής»: Έκκληση για αιμοδοσία από τον Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana