30/11/2022
Υλικά
Μερίδες: 5-6
- 300 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1/3 μάτσο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, πρώτα χτυπάμε καλά στον πολυκόφτη τα ρεβύθια μαζί με 1-2 κουταλιές νερό, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή πάστα.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
- Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι και σε μπόλικο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.