ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου φυσικά – Κι όμως γίνεται και τον χειμώνα

4/11/2022

Ένα παλιό ρητό υποστηρίζει πώς οι ξανθιές διασκεδάζουν περισσότερο -δεν ξέρουμε αν αυτό ισχύει, το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο κομμωτήριο.

Το να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και χρήμα.

Το πιο βασικό είναι ότι απαιτεί συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο και συγκεκριμένα στον hair colorist, ενώ απαιτεί και εξειδικευμένη περιποίηση για να διατηρηθεί το χρώμα και να μην υπάρξουν φθορές και αλλοιώσεις.

Υπάρχει άραγε τρόπος να ανοίξουμε φυσικά το χρώμα των μαλλιών μας; Να μην ξοδέψουμε δηλαδή χρήματα και να μη σπαταλάμε ανά μήνα ή δύο τόσο χρόνο στον κομμωτή μας.

Υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες για να ανοίξετε τα μαλλιά σας στο σπίτι (τεχνικές που στην πραγματικότητα εγκρίνουν ακόμα και οι επαγγελματίες colorists).

https://www.instagram.com/p/CihZOgMuFhf/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.bovary.gr&rp=%2Fbeauty%2Fbovary-tips%2Fpos-tha-anoixeis-fysika-hroma-ton-mallion-soy#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1210.699999999255%2C%22ls%22%3A703.6999999992549%2C%22le%22%3A1134.800000000745%7D

Χυμός από λεμόνι

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα που έχετε ακούσει. Η οξύτητα του χυμού λεμονιού επιτρέπει να ανοίγει το χρώμα αλλάζοντας τα επίπεδα pH της τρίχας, ωστόσο χρειάζεται τη βοήθεια θερμότητας για μέγιστο αποτέλεσμα.

Στίψτε λεμόνι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε τα μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτή η τεχνική συνήθως λειτουργεί μόνο σε ανοιχτόχρωμους τόνους μαλλιών.

Ξίδι

Η χρήση ξιδιού απαιτεί εξαιρετική προσοχή, επειδή η υπερβολική ποσότητα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμια. Εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή είναι γενικά εύθραυστα, αυτή μπορεί να μην είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Εάν τα μαλλιά σας είναι σε εξαιρετικά καλή-υγιή κατάσταση, φροντίστε να αραιώσετε το ξύδι σας με νερό σε αναλογία 50/50. Οι μελαχρινές μπορούν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν λευκό ξύδι για να τραβήξουν πιο ψυχρούς τόνους. Για τις ξανθιές που επιθυμούν δροσερούς τόνους, το μηλόξυδο είναι η καλύτερη επιλογή για περισσότερη ζεστασιά.

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι ίσως η προσωπική μου αγαπημένη προσέγγιση για το φυσικό άνοιγμα των μαλλιών. Ο βασικός λόγος είναι ότι ανοίγει τις φυσικές βάσεις (σκεφτείτε τα παιδικά μαλλιά). Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρέξετε τα μαλλιά σας με αλατόνερο και αφήστε τον ήλιο να τα στεγνώσει. Και επειδή δεν κατοικείτε σε ένα μέρος όπως το Λος Άντζελες με καλοκαίρι όλο το χρόνο, απλά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το να δράσει για 10 έως 20 λεπτά.

Πηγή: https://www.bovary.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 3/1

xristiana

Συνεχίζεται η «Παραδοσιακή Στράτα» του Δήμου Χανίων

xristiana

SEATRAC στη Λίμνη Λυγιάς και νέο στο Μικρό Γιαλό Πόρου στη Λευκάδα

xristiana