ΚεντρικήΟμορφιά

Πόσο αντηλιακό πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας

7/11/2022 

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η εφαρμογή του αντηλιακού σε καθημερινή βάση, ακόμη και κατά την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, (πρέπει να) αποτελεί το Α και το Ω της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας κάθε γυναίκας. Κάτι που υποστηρίζουν όλοι οι ειδικοί στο χώρο ομορφιάς.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Health Digest, ο Ιατρικός Διευθυντής της Facet Dr. Peter Young προτείνει ότι η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να αποτελεί μέρος της πρωινής σας ρουτίνας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Εφαρμόζοντας αντηλιακό στο πρόσωπό σας κάθε πρωί, μειώνετε τον κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα και καρκίνο του δέρματος, ενώ μειώνετε, επίσης, την πιθανότητα πρόωρης γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των κηλίδων ηλικίας. Έτσι, τώρα που έχετε συμφωνήσει με την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού, το ερώτημα είναι, πόσο αντηλιακό πρέπει πραγματικά να βάζετε στο πρόσωπό σας.

Πόσο αντηλιακό χρειάζεται για να καλύψετε το πρόσωπό σας;

Αντηλιακό στο πρόσωπο

Ο πιστοποιημένος δερματολόγος Erum N. Ilyas δήλωσε στο Healthline ότι 30 γραμμάρια αντηλιακού πρέπει να χρησιμοποιούνται για να καλύψουν όλο το σώμα (αρκετό για να γεμίσει ένα ποτήρι σφηνάκι). Η δερματολόγος Cynthia Bailey λέει ότι το 4% της επιφάνειας του σώματος αποτελείται από το κεφάλι και το λαιμό. Επομένως, το 4% των 30 γραμμαριών, μπορεί να προστατεύσει επαρκώς το πρόσωπό σας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αν, όμως, τα γραμμάρια δεν σας βοηθάνε και πολύ να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα, τότε μπορείτε να πάρετε ως μονάδα μέτρησης τα κουταλάκια του γλυκού. Ο Dr. Ilyas λέει ότι το 1/3 έως το 1/4 ενός κουταλιού του γλυκού αντηλιακού είναι αρκετό για να καλύψει το πρόσωπό σας. Ακόμα δυσκολεύεστε να το φανταστείτε; Ο Ilyas συνιστά να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να μετρήσετε. Μια κουταλιά του γλυκού είναι περίπου ίση με την ποσότητα αντηλιακού που καλύπτει το διάστημα μεταξύ της άκρης του δακτύλου σας και της πρώτης πτυχής του -η ιδανική ποσότητα αντηλιακού για το πρόσωπό σας.

Δώστε έμφαση στον δείκτη προστασίας

Αντηλιακό

Η ποσότητα του αντηλιακού που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας, όμως, δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε. Ο δείκτης προστασίας είναι μια μέτρηση του πόσο UVB φως είναι σε θέση να φιλτράρει το αντηλιακό σας και ο δερματολόγος Adarsh Vijay δήλωσε στο NBC ότι το 30 είναι «ο μαγικός αριθμός».

Σημειώνει ότι ενώ ο SPF 15 εμποδίζει το 93% των ακτίνων UVB, ο SPF 30 μπορεί να αποκρούσει περίπου το 97%. Έχοντας κατά νου αυτούς τους αριθμούς θα σας βοηθήσει να ξέρετε πόσο αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζετε -και πόσο συχνά- για να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπό σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Νίκος Τζανάκης: Μία μικρή πόλη χάνεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη από καρκίνο του πνεύμονα – Αύξηση 17%

xristiana

Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο 25/10

xristiana

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

xristiana