ΚεντρικήΚοινωνικά

Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Υγεία Και Την Ασφάλεια Στην Εργασία

11/11/2022

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία με θέμα «Με το βλέμμα στον άνθρωπο». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2022.

Σκοπός του συνεδρίου
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Αφενός, οι δυνατότητες που προκύπτουν από την χρήση των νέων εξελιγμένων εργαλείων ανοίγουν ορίζοντες που λίγα χρόνια πριν φάνταζαν απλησίαστοι. Αφετέρου, οι νέες τεχνολογίες δημιούργησαν νέους κινδύνους και την ανάγκη εξεύρεσης νέων τρόπων για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργασιακός κόσμος επαναπροσδιορίζει τον τρόπο της λειτουργίας του για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις.

Η εμφάνιση της πανδημίας ήταν καταλυτική και επιτάχυνε τις εξελίξεις. Τίποτε στην ΥΑΕ δεν είναι πια το ίδιο και η σημασία της είναι πλέον ορατή όχι μόνο για τον κόσμο της εργασίας, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα.

Το συνέδριο θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει τις σημερινές προκλήσεις στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας υπό ένα ανθρωποκεντρικό πρίσμα γνωρίζοντας ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι πλέον ρευστά.

Είναι συνειδητή επιλογή, ο διάλογος για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία να γίνει σε ενιαίο πλαίσιο, χωρίς κατακερματισμό σε κλάδους και επιστημονικά πεδία. Σε μία μεταβατική εποχή για την ΥΑΕ η ανταλλαγή γνώσεων, εργαλείων και εμπειριών από διαφορετικές οπτικές είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των νέων και συστημικών κινδύνων για τους εργαζομένους.

Σε ποιους απευθύνεται
Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το παρόν και το μέλλον της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Συγκεκριμένα απευθύνεται:

  • στους Τεχνικούς Ασφάλειας, Ιατρούς Εργασίας και άλλους επαγγελματίες του χώρου
  • στους εργαζόμενους
  • στους εργοδότες κάθε μορφής επιχείρησης
  • στα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών
  • στις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών και σε ΕΥΑΕ
  • στους θεσμικούς φορείς της πολιτείας
  • στους επιθεωρητές εργασίας
  • στην επιστημονική – ερευνητική κοινότητα
  • στους φοιτητές – σπουδαστές

Απευθύνεται, επίσης, σε κάθε πολίτη γιατί η υγεία και η ασφάλεια είναι αγαθό σε όλες τις δραστηριότητες και όχι μόνο στον χώρο της εργασίας. Όλοι μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Πηγή: https://www.elinyae.gr

Related posts

To Hackathon & το Career Fair του Women On Top

xristiana

Kidot Festival 4

xristiana

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη skincare ρουτίνα σου;

xristiana