23/11/2022
Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλα κολοκύθια
- 2 μέτριες πατάτες
- 8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ματσάκι άνηθο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό, σε κομματάκια
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα κολοκυθάκια, καθαρίζετε τις πατάτες και τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη. Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και πατάτες σε σουρωτήρι και τα πιέζετε δυνατά με τα χέρια σας για να στραγγίξουν τα περισσότερα υγρά τους. Μετά τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε στο μπολ τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, άνηθο και δυόσμο μαζί με τα αυγά, τη φέτα, το κατσικίσιο τυρί, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει το μείγμα έτσι ώστε να έχετε μια σχετικά λεπτή φέτα. Τινάζετε το περίσσιο αλεύρι, ρίχνετε μέσα το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Πασπαλίζετε το μείγμα με σουσάμι και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να ροδίσει η πίτα σας στην επιφάνεια και τη βάση της. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 15 λ να σταθεί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε με φρέσκο γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα επιλογής σας.
Πηγή: https://www.sintayes.gr