ΚεντρικήΟμορφιά

Οι καλύτεροι αντιοξειδωτικοί οροί ανά τύπο δέρματος

14/11/2022

Ο ήλιος και το ρυπογόνο περιβάλλον προκαλούν οξειδωτικό στρες και δερματικά προβλήματα στο πρόσωπό σας. Οι αντιοξειδωτικοί οροί προσώπου σας βοηθούν να το προστατεύσετε από τις βλάβες και να το διατηρήσετε υγιές και λαμπερό. Τα αντιοξειδωτικά serums αποτρέπουν τη βλάβη των κυττάρων του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν το δέρμα σας νεανικό.

Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών ορών

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που δημιουργούνται από τη φυσική διαδικασία οξείδωση του οργανισμού σας. Επιτίθενται στα υγιή κύτταρα του δέρματος για να κλέψουν ηλεκτρόνια και να ολοκληρωθούν. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή, μελάγχρωση, πρόωρη γήρανση, βλάβη του DNA, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στους ορούς προσώπου, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και τις εμποδίζουν να επιτεθούν στα υγιή κύτταρα του δέρματος. Οι δερματολόγοι μας ενημερώνουν ότι η τακτική χρήση ορών μπορεί ν’ αποτρέψει τις ρυτίδες, τις κηλίδες γήρανσης, τον αποχρωματισμό και τ’ άλλα δερματικά προβλήματα.

Επιπλέον, οι οροί προσώπου αποτρέπουν τη βλάβη του δέρματος που προκαλείται από την υπέρυθρη ακτινοβολία. Συνήθως τα αντηλιακά μπλοκάρουν μόνο τις ακτίνες UV. Η υπέρυθρη ακτινοβολία διεισδύει βαθύτερα από τις ακτίνες UV και προκαλεί βλάβες στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα σέρουμ προσώπου που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά για την πρόληψη της βλάβης του δέρματος που προκαλείται από τον ήλιο.

Η επιλογή του σωστού αντιοξειδωτικού ορού

Η εύρεση του καλύτερου αντιοξειδωτικού ορού για το πρόσωπό σας ξεκινά με την κατανόηση των αναγκών του δέρματός σας. Αναζητήστε ορούς με βιταμίνες Α, C, Ε και αντιοξειδωτικά συστατικά. Επιλέξτε ορούς που περιέχουν συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών γιατί είναι πιο αποτελεσματικοί από τους ορούς που περιέχουν μόνο ένα αντιοξειδωτικό συστατικό.

Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που θα επιλέξετε να είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Για κανονικό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα με δυσχρωμίες και σημάδια αφυδάτωσης το CE Ferulic Serum της SkinCeuticals είναι το βραβευμένο τριπλό αντιοξειδωτικό serum υψηλής δράσης με βιταμίνη Ε που προσφέρει αποδεδειγμένη προστασία ενάντια στη γήρανση εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την υπέρυθρη ακτινοβολία, τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Παράλληλα αυξάνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ενισχύει τη λάμψη του προσώπου σας.

Για κανονικό, λιπαρό ή μικτό δέρμα, που εμφανίζει δυσχρωμίες, πανάδες και κηλίδες το Phloretin CF Serum της SkinCeuticals είναι σχεδιασμένο να παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα χάρη στο συνδυασμό καθαρής βιταμίνης C, φλορετίνης και φερουλικού οξέος. Εκτός από την άμυνα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, ο συγκεκριμένος ορός βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, μειώνει τη θαμπάδα και τις δυσχρωμίες και λειαίνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου σας.

Για τις ιδιαίτερες ανάγκες του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής, το Silymarin CF Serum της SkinCeuticals είναι η λύση. Ο πανίσχυρος αυτός ορός με βιταμίνη C είναι εμπλουτισμένος με τρία αντιοξειδωτικά αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας (σιλυμαρίνη, ασκορβικό οξύ, φερουλικό οξύ) και προσφέρει προηγμένη αντιοξειδωτική δράση και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξείδωση του σμήγματος που οδηγεί σε εξάρσεις της ακμής και ορατά σημάδια γήρανσης. Επιπλέον, το σαλικυλικό οξύ που περιέχει, μειώνει τις υπάρχουσες βλάβες της ακμής και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων ατελειών.

Υπάρχει ένα αποτελεσματικό SkinCeuticals serum για κάθε βλάβη προσώπου και για τον κάθε τύπο δέρματος. Αναζητήστε αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες!

Πηγήhttps://www.marieclaire.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 31/10

xristiana

Οι τροφές που ένας καρδιολόγος δεν θα έτρωγε ποτέ για να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς του

xristiana

14ο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας

xristiana