29/11/2022
Υλικά
- 120 γρ. λουκάνικο, σε κύβους
- 600 γρ. φρέσκα νιόκι
- 2 συσκευασίες των 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
- Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2
Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεστάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Ανακατέψτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού στα νιόκι. Μοιράστε το μείγμα σε έξι πυρίμαχες φόρμες ή βάλτε το σε ένα πυρέξ.
Βήμα 4
Τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί. Αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr