ΚεντρικήΚοινωνικά

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές στο Τελλόγλειο: Κλιματική αλλαγή. Πώς τη βλέπεις εσύ;

22/11/2022

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των οικογενειακών μουσείο-εκπαιδευτικών συναντήσεων του προγράμματος #familytime, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών υποδέχεται καλεσμένους από τη Σχολή Ρομποτικής, STEAM, Προγραμματισμού & 3D Printing, MindLab Education.

Μικροί και μεγάλοι θα εξερευνήσουν, πώς μελετούν οι επιστήμονες την κλιματική αλλαγή, θα μάθουν πως συλλέγουν δεδομένα από το περιβάλλον και μέσα από επιλεγμένα έργα τέχνης, θα εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Στην έκθεση του Τελλογλείου «Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι» παρουσιάζονται έργα πολλών καλλιτεχνών και ποικίλων τεχνικών από τη Συλλογή Έργων Τέχνης του Ιδρύματος, στα οποία διακρίνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων. Έργα των Κόντογλου, Φαεινού, Γεωργιάδη, Αρφαρά, Σκλάβου, Σόρογκα κ.ά. αποτελούν κάλεσμα για προβληματισμό, σκέψη και εγρήγορση πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, η επίλυση του οποίου απαιτεί συντονισμένες διορθωτικές κινήσεις.

Οι γονείς/κηδεμόνες και τα παιδιά, ηλικίας 8 έως 13 ετών, θα περιηγηθούν σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης, θα εξερευνήσουν τον τρόπο που οι επιστήμονες μελετούν την κλιματική αλλαγή, τον τρόπο που καλλιτέχνες την εκφράζουν μέσα από τα έργα τους και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στο εργαστήριο.

► Info

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
11:00-12.30
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Απαραίτητη η κράτηση στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2310991614, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-16:00.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ άτομο.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Γιορτή κρασιού στο Αγίασμα Βοΐου

xristiana

Οξεία λοίμωξη Covid-19: Τα μακροχρόνια συμπτώματα

xristiana

Κρίση πανικού και κρίση άγχους: Οι ομοιότητες και οι διαφορές

xristiana