ΚεντρικήΟμορφιά

Καλημέρα λάμψη!

29/11/2022

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ίσως η πιο συχνή λέξη που χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε σε προϊόντα περιποίησης του προσώπου μας είναι: Λάμψη. Θα τολμούσα να πω, ότι πρακτικά δεν υπάρχει άρθρο ή αναφορά σε θέμα ομορφιάς, καλλυντικό ή προϊόν μακιγιάζ, όπου έστω και μία φορά να μην υπάρχει η λέξη στο ουσιαστικό, το ρήμα ή το επίθετό της! Κι αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού πρόκειται για μια λέξη που κρύβει μέσα της όλες τις ιδιότητες που συνθέτουν την άριστη εμφάνιση, την αψεγάδιαστη επιδερμίδα, το πρόσωπο που ακτινοβολεί από υγεία και φρεσκάδα.

Τι σημαίνει πρακτικά;

Καθαρότητα: Επιδερμίδα λοιπόν καθαρή, δροσερή και φρέσκια, απαλλαγμένη από μαύρα στίγματα, σπυράκια και δυσχρωμίες.

Ελαστικότητα: Το δέρμα είναι απαλό, σφριγηλό και ελαστικό, με μια υφή ροδαλή.

Φωτεινότητα: Επιδερμίδα διάφανη, λεία, χωρίς γυαλάδες και χωρίς λιπαρότητα.

Ομοιομορφία: Υφή και χρώμα επιδερμίδας χωρίς ανομοιογένειες, με ένα ελαφρά ροδαλό στα μάγουλα που αποτελεί ένδειξη υγείας και καλής κυκλοφορίας του αίματος.

Καθαριότητα και απαλότητα

Το δέρμα «πολεμάει» να αναπνεύσει κάτω από το μακιγιάζ, τις φυσικές εκκρίσεις, τη σκόνη και τους ρύπους από το περιβάλλον καθημερινά. Όλα αυτά μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, οι οποίοι αν δεν αποσυμφορηθούν, τότε το δέρμα γίνεται θαμπό, άτονο, γεμίζει μαύρα στίγματα και ερεθισμούς.

Τι κάνουμε; Το Α και το Ω είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός – κυρίως το βράδυ. Διαλέξτε όποιον τρόπο σάς είναι πιο βολικός και πιο κατάλληλος για την επιδερμίδα σας αλλά μην το παραλείπετε ποτέ: Γαλάκτωμα και λοσιόν, τζελ ή αφρός, εμποτισμένα μαντηλάκια. Ακόμη καλύτερα (ιδίως μάλιστα αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή) να χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα μια μάσκα καθαρισμού ή ένα απαλό scrub.

Η απολέπιση και στη συνέχεια η σωστή ενυδάτωση βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να το κάνουμε ξανά σαν… μωρού, σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη αίσθηση.

Χρώμα υγείας

Φρέσκο, δροσερό και ροδαλό, σαν μόλις να μας έχει χτυπήσει ο κρύος αέρας μετά από μια βόλτα στην εξοχή… Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Όμως, οι μαύροι κύκλοι κάτω και γύρω από τα μάτια και οι καφέ κηλίδες «καραδοκούν» για να μας το χαλάσουν. Οι καφέ κηλίδες δεν προκαλούνται μόνο από την αλόγιστη και χωρίς προστασία έκθεσή μας στον ήλιο, αλλά και από την ηλικία και την εγκυμοσύνη. Και οφείλονται στην ακατάστατη ταξινόμηση των μελανοκυττάρων στην επιδερμίδα μας.

Τι κάνουμε; Καλό είναι ακόμη και τον χειμώνα να χρησιμοποιούμε κρέμες περιποίησης με δείκτη προστασίας. Αν πάλι, οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση με τις σειρές λεύκανσης που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσο δε, για τους μαύρους κύκλους, προκαλούνται από την κακή μικροκυκλοφορία στην περιοχή των ματιών, από την κούραση, το έντονο κάπνισμα, αλλά και τις οθόνες των υπολογιστών. Καλός ύπνος, ξεκούραση και η βοήθεια από τις ανάλογες κρέμες ή ζελ ματιών που καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους θα βοηθήσουν θεαματικά!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσωπο φωτεινό

Ίσως η πιο «κοντινή» έννοια της λάμψης στην επιδερμίδα. Το ξεχωριστό αυτό χαρακτηριστικό που θυμίζει πιο πολύ από όλα τη νεανική εμφάνιση του προσώπου. Τι κάνει όμως τη φωτεινότητα του δέρματος να μειώνεται και να γίνεται θαμπό, κουρασμένο και άτονο; Οι έντονες ρυτίδες, η θαμπάδα από συσσώρευση νεκρών κυττάρων, η γυαλάδα, οι ανοιχτοί πόροι είναι όλα αυτά που καθόλου δεν κολακεύουν το πρόσωπο.

Τι κάνουμε; Ένα σίγουρο «όπλο» σε αυτή τη… μάχη είναι για μια ακόμη φορά η απολέπιση και οι μάσκες αναζωογόνησης και λάμψης. Εκείνο επίσης που βοηθά είναι ένα ελαφρύ μασάζ με μια τονωτική λοσιόν που συσφίγγει και τονώνει το δέρμα. Για τα υπόλοιπα… ευτυχώς υπάρχουν και τα προϊόντα του μακιγιάζ!

Σπουδαίοι σύμμαχοι

Όταν όλα τα παραπάνω δεν έχουν καταφέρει να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή μια επιδερμίδα πραγματικά λαμπερή, τότε έρχονται τα θαυματουργά προϊόντα του μακιγιάζ να μας χαρίσουν την εμφάνιση που θέλουμε.

Προϊόντα βάσης: Χρησιμοποιούνται πριν από το μέικαπ, περιέχουν ενυδατικά συστατικά, ενώ η σύνθεσή τους κάνει ομοιόμορφη την υφή της επιδερμίδας και πιο φωτεινό το χρώμα της, επιπλέον βοηθούν το μέικαπ και όλο το μακιγιάζ να «στρώνει καλύτερα.

Μέικαπ: Τα καινούργια μέικαπ μπορούν να εξαφανίζουν εν ριπή οφθαλμού τις δυσχρωμίες, τις ανομοιογένειες, τους διεσταλμένους πόρους, τα σπυράκια και τελικά κάθε μικροατέλεια του δέρματος. Αναζητήστε το τέλειο για σας, θα το βρείτε!

Πούδρες: Καλό είναι να διαλέξετε την απόχρωση της πούδρας σας, έναν τόνο πιο ανοιχτή από το μέικαπ. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τις σκούρες που κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο μουντό. Μια ανάλαφρη ιριδίζουσα πούδρα θα χαρίσει στο πρόσωπό σας αληθινή ακτινοβολία.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αρθρίτιδα χεριών: Τι είναι καλύτερο για την αντιμετώπιση του πόνου

xristiana

Μπαίνουν τα αλλαντικά στην κατάψυξη; Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους ασφάλειας

xristiana

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων – Πώς λειτουργεί

xristiana