ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Ασθενείς Του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Εκθέτουν Τα Έργα Τους Στο “Υδρία”

3/11/2022

Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» Τάσου Φάλκου – Αρβανιτάκη και Τιτίκας Αρβανιτάκη, σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Γ.Ν.Θ. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Δυτικού Τομέα Ψυχικής Υγείας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τοπία Ψυχής», την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 7.30 μ.μ.

Η έκθεση αποτελείται από έργα που δημιούργησαν ασθενείς του Ψ.Ν.Θ., οι οποίοι συμμετέχουν στα 2 καλλιτεχνικά εργαστήρια που λειτουργούν εντός του Νοσοκομειακού Ιδρύματος. Η ζωγραφική δε χρησιμοποιείται απλά ως θεραπευτική απασχόληση αλλά ως μέσο έκφρασης και ως εργαλείο δημιουργίας κι επικοινωνίας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έργα τους εκτίθενται. Οι καλλιτέχνες των εργαστηρίων έχουν συμμετάσχει σε εικαστικές διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και έχουν συνεργαστεί με διάφορους κρατικούς φορείς και συλλόγους, όπως όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αλατζά Ιμαρέτ του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δήμο Παύλου Μελά κλπ. Δάσκαλος και καθοδηγητής των δημιουργών στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας των εργαστηρίων ο γνωστός Θεσσαλονικιός ζωγράφος, Σώτος Ζαχαριάδης.

Η έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Ιδρύματος, που μετρά ήδη 8 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Ένας χώρος ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δημιούργημα του ζεύγους Αναστάσιου και Τιτίκας Αρβανιτάκη, οι οποίοι αντιδρώντας στην αδρανοποίηση των πνευματικών αξιών και δυνάμεων, αποφάσισαν να διαθέσουν οικονομικούς πόρους αλλά και προσωπική εργασία στη δημιουργία ενός κληροδοτήματος για το κοινό και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, χωρίς εισροή κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων σχετικών επιδοτήσεων. Σκοπός του είναι να προσφέρει ένα πεδίο διαλόγου κι ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης μέσω της διοργάνωσης ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Παπαμάρκου 28, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 11.00 – 15.00 και κάθε Τετάρτη και απόγευμα 18.00 – 21.00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα- Παρασκευή: 11.00 – 15.00
Τετάρτη και απόγευμα 18.00 – 21.00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» 2310 221289
Σώτος Ζαχαριάδης 6947230984

INFO
Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία»
Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη και Τιτίκας Αρβανιτάκη
Παπαμάρκου 28, Πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη
2310 221289, email: y_dria@yahoo.com

Διάρκεια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου 2022 – 3 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thestival.gr

Related posts

Τζον Λένον

xristiana

Βρες το σουτιέν που σου ταιριάζει

xristiana

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος»

xristiana