ΚεντρικήΠεριβάλλον

Η σύγκριση σε ρεύμα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία και σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθειά μας

30/11/2022

Η σύγκριση σε ρεύμα αποτελεί ένα ξέφρενο πάρτι τιμών, που κάνεις εύκολα μπορεί να μπλέξει, και να μεθύσει με τις προσφορές και τα μπόνους που θα του προσφέρουν. Η απελπισία  και η ακρίβεια, έχει οδηγήσει πολλούς να αλλάξουν πάροχο ρεύματος, βιαστικά και χωρίς να μπορούν να υπολογίσουν αν η μετάβαση αυτή, θα τους είναι πιο οικονομική, από το παλιό τιμολόγιο που πλήρωναν μέχρι τώρα. Αυτό το κενό σημείο, έρχονται να καλύψουν αυτοί που συγκρίνουν παρόχους ρεύματος σε ετήσια βάση.

Το 2022 η σύγκριση παρόχων ρεύματος, έχει ανοίξει πολλά διαδικτυακά μαγαζιά, που επωφελούνται από αυτόν τον πανικό στις τιμές της ενέργειας και το δαιδαλώδες σύστημα υπολογισμού και τιμολόγησης. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πολλοί τρέχουν σε εταιρείες σύγκρισης ρεύματος, για να πάρουν την καλύτερη προσφορά για το σπιτικό ή την επιχείρησή τους. Πριν όμως μπούμε σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζουμε βασικά πράγματα. 

Το βασικό κομμάτι που πρέπει να γνωρίζεις μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία, σύγκρισης τιμών ρεύματος και παροχών, είναι το ανταγωνιστικό κομμάτι του συμβολαίου που θα κληθείς να πληρώσεις. Αυτό αποτελείται από την ενεργειακή κατανάλωση  ρεύματος σε κιλοβατώρες,  πρωινές και βραδινές,  μαζί με το ΦΠΑ που θα προστεθεί στο σύνολο. Η τιμή αυτή διαμορφώνεται με την τιμή της κιλοβατώρας που δίνει η κάθε εταιρεία, μήνα παρά μήνα, και με τον αριθμό των κιλοβατώρων που καταναλώνονται. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο νοικοκυριό καταναλώνει λιγότερες από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, σίγουρα θα έχει διαφορετική χρέωση, από αυτό που καταναλώνει πάνω από 2.000 κιλοβατώρες. 

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να αφαιρέσουμε και τα διάφορα μπόνους που δίνονται οι εκπτώσεις. Π.χ  Πολλές εταιρείες παρέχουν έκπτωση όταν η πληρωμή γίνεται από τράπεζα. Επίσης αυτός που πληρώνει εμπρόθεσμα έχει και αυτός έκπτωση στο συνολικό ποσό του λογαριασμού. Επιπλέον πολλές εταιρείες δίνουν και κάποια μπόνους και δωροκάρτες με κάθε νέα εγγραφή, κάτι το οποίο μπορεί να δελεάσει και πολλούς  για να κάνουν σύμβαση με μία συγκεκριμένη εταιρεία.

Αυτά που έρχονται να προστεθούν στο σύνολο του λογαριασμού, είναι κάποια δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι και το ΤΑΠ, πού κυμαίνονται ανάλογα με την περιοχή. Επίσης, οι χρεώσεις υπέρ της ΕΡΤ , το κόστος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, οι διάφορες περιβαλλοντολογικές ρήτρες, το πάγιο που μπαίνει σε κάθε λογαριασμό, είναι κάποια από τα ποσά που θα πληρώσετε ανεξάρτητα με την εταιρεία που θα επιλέξετε.

Έχοντας αυτά στο μυαλό σας, Θα μπορέσετε εύκολα να καταλάβετε τις προσφορές που θα πάρετε από τις εταιρείες  σύγκρισης ρεύματος. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γνωρίζετε το άθροισμα σε κιλοβατώρες που καταναλώνετε το χρόνο, όπως επίσης και τις ενεργειακές ανάγκες που έχετε αν θέλετε να ηλεκτροδοτήσετε την κατοικία και την επιχείρηση. Αν θέλετε τριφασικό σε μονοφασικό ρεύμα.

Άν μαζί με το ρεύμα ενδιαφέρεστε να παίρνετε έναν ενιαίο λογαριασμό μαζί με το φυσικό αέριο. Όλη αυτή η προετοιμασία θα σας βοηθήσει να πάρετε μία προσφορά κομμένη και ραμμένη στα δικά σας μέτρα, με βάση το δικό σας προϋπολογισμό.

Πριν λοιπόν καταλήξετε, μέσα από το εργαλείο που διαθέτει η κάθε εταιρεία σύγκρισης ρεύματος, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία που έχετε για να πάρετε την πιο οικονομική προσφορά.Έπειτα από αυτή τη διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία που θέλετε να κάνετε την σύμβαση, προκειμένου να διασταυρώσετε από μόνοι σας ότι η προσφορά που πήρατε είναι και αξιόπιστη.

Άρθρο από https://fthinorevma.gr

Related posts

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Σημάδια στο αίμα δίνουν «ελπίδα» για την πρώιμη θεραπεία

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Πονοκέφαλος: 6 φυσικά γιατροσόφια που τον νικούν

xristiana