ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολη συνταγή για κρέπες

28/11/2022

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα.

Βήμα 2
Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο.

Βήμα 3
Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.

Βήμα 4
Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 5
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.

Βήμα 6
Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι.

Βήμα 7
Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι.

Βήμα 8
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Βήμα 9
Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Άγιος Νικόλαος

xristiana

7o Parthenώn Film Festival

xristiana

Τι γερνάει πρόωρα το δέρμα χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας

xristiana