News ΑΜΕΑΚεντρική

ΑμεΑ: Κολύμπησε από τη Ρόδο στη Σύμη και εκπλήρωσε το τάμα του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (pics-vid)

5/11/2022

Η παρενόχληση τούρκικου σκάφους στον Έλληνα παραολυμπιονίκη (vid)

Ένα απίστευτο επίτευγμα έφερε εις πέρας ο Παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο οποίος κολύμπησε από την Ρόδο ως τον Πανορμίτη της Σύμης, εκπληρώνοντας ένα τάμα.  

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου, από τη Ρόδο και διένυσε 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Στο πλευρό του βρίσκονταν ο Προέδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 41 του χρόνια κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα εκπληρώνοντας το τάμα του. Στης 5.10 έφτασε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Του Πανορμίτου, σημειώνοντας ρεκόρ περίπου 10 ώρες, ενώ αποθεώθηκε από τους κατοίκους της Σύμης.

Ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μάλιστα μίλησε και για την παρενόχληση που δέχτηκε την ώρα που κολυμπούσε από τούρκικο σκάφος:

«Εγώ κολυμπούσα στα χορικά μας ύδατα και δε πρόσεξα τι γινόταν έξω από το νερό. Ωστόσο ενημερώθηκα πως έρχεται κατά πάνω μου με μεγάλη ταχύτητα ένα σκάφος. Αγχωθήκαμε πάρα πολύ με την ομάδα μου, γιατί ήρθε κατά πάνω μας, αλλά αντιδράσαμε ψύχραιμα όπως μας λένε να κάνουμε οι ειδικοί. Το τούρκικο σκάφος μας ακολουθούσε για ένα χρονικό διάστημα και κάποια στιγμή ήρθε και το δικό μας λιμενικό. Όλα πήγαν καλά και εγώ εκπλήρωσα το τάμα μου».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=1gf6324ijj9srbwl&playlistId=v-co43y4ixpzt5

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΕ, paralympic.gr:

https://www.facebook.com/watch/?v=1258913848285940

Πηγή: https://www.onsports.gr

Related posts

Η απόλυτη δυναμωτική σούπα για το κρύο & το ανοσοποιητικό – Τα συστατικά που χρειάζεστε (εικόνες)

xristiana

Μαλλιά: Τι προκαλεί τη γήρανσή τους;

xristiana

Άννα Βίσση – Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Μία συναυλία για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana