ΚεντρικήΠεριβάλλον

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο

28/11/2022

Το χιόνι έχει σκεπάσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αλλά και τα Χάνια, ενώ η θερμοκρασία στον οικισμό έπεσε στους -2 βαθμούς.

Tα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, με τα ορεινά του βουνού να έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και συνεχίστηκε κατά διαστήματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται προκειμένου να αποχιονίζουν τον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς και να κρατηθεί ανοιχτός για όλα τα αυτοκίνητα.

Το χιόνι, που πέφτει και σήμερα, εκτός από τις κορυφές, έχει σκεπάσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αλλά και τα Χάνια, ενώ η θερμοκρασία στον οικισμό έπεσε στους -2 βαθμούς.

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία συνεχίζεται στον Βόλο, αφού έβρεχε στη διάρκεια της νύχτας και η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 10 βαθμούς.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα προβλέπονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις, τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν έως και το τέλος της ημέρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στις Ανατολικές Κυκλάδες και ενδεχομένως στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο ήλιος κάνει καλό στην ακμή;

xristiana

Τρέξε για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο!

xristiana

Ο Τοτός, η πάστα και το καράτε

xristiana