News ΑΜΕΑΚεντρική

Έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» από την ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων με Αναπηρία

3/11/2022

ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων με Αναπηρία (πρώην VSA Hellas) διοργανώνει την έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου (12:00-18:00) στην πλατεία Άνοιξη, Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» υλοποιήθηκαν εργαστήρια εικαστικών με και χωρίς αναπηρία με αντικείμενο τις καλλιτεχνικές πρακτικές από́ και στον δημόσιο χώρο (public arts). Συγκεκριμένα, η ομάδα επισκέφτηκε και παρατήρησε την πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), συνομίλησε με τους κατοίκους, εμπνεύστηκε και υλοποίησε εικαστικές εφήμερες παρεμβάσεις που προορίζονταν για την υλοποίηση μιας υπαίθριας έκθεσης.

Επειδή η πλατεία δεν υπάρχει πια, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής στάσης του μετρό, η έκθεση μεταφέρεται σε μια κοντινή πλατεία. Ο στόχος, ωστόσο, παραμένει ίδιος. Η ομάδα καλεί τους κατοίκους και το κοινό να επανοικειοπηθούν τον δημόσιο χώρο μέσω της τέχνης και να οραματιστούν τόπους που τους συμπεριλαμβάνουν όλους/ες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν δράσεις γύρω από τα εκθέματα, ελεύθερες για το κοινό.

Η δράση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» πραγματοποιείται χάρη στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον φιλανθρωπικό αγώνα 2021 SNF Nostos Run του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο οποίος υλοποιείται με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Υπεύθυνοι εικαστικών εργαστηρίων: Νίκος Κόνιαρης & Άννα Τσουλούφη-Λάγιου
Εικαστικοί: Ελπίδα Αντωνοπούλου, Σταυρούλα Γαλάνη, Φανή Γεωργακοπούλου , Μάγδα Καραμπουρνιώτη, Αλεξάνδρα Κοράκη, Ειρήνη Λιάσκου, Μαρία Μηλιώτη, Σοφία Παπανικολάου, Σαπφώ Σαράντου, Κατερίνα Σκόρδου
Σχεδιασμός αφίσας: Μυρτώ Στέλιου
Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

Σχετική Είδηση: 

Πηγήhttps://www.ertnews.gr

Related posts

Μαλλιά: Γιατί σπάνε και πώς να αποτρέψετε αυτήν την ανεπιθύμητη κατάσταση

xristiana

Έχετε χοληστερίνη; Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για πρωινό

xristiana

Σοφία Ζαχαράκη στο «Μανιφέστο»: Ουσιαστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο προσωπικός βοηθός

xristiana