ΚεντρικήΜαγειρική

Ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά

8/9/2022

Υλικά

Τεμάχια: 4 φορμάκια διαμ. 12 εκ.

  •  1 φύλλο ζύμη για τάρτα
  •  3 κολοκυθάκια μέτρια
  •  120 γρ. έμενταλ ALPILAND
  •  λίγα φύλλα δυόσμου, βασιλικού και ρίγανης, ψιλοκομμένα
  •  3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  •  1 αυγό χτυπημένο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά, τρίβουμε το έμενταλ ALPILAND στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβουμε στα 4 με κουπ πατ 16 εκ.
  4. Αλείφουμε τα φορμάκια με ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Ρίχνουμε το αυγό και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

ΑμεΑ-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Ρώμη 2022»: Ασημένιο μετάλλιο η Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό Τόξο

xristiana

Dress to impress: 3 outfits για συνέντευξη

xristiana