ΚεντρικήΟμορφιά

Skin cycling: Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

14/9/2022

Αν αναζητάς το σωστό τρόπο ενυδάτωσης της επιδερμίδας σου, τότε μπορείς να επιδοθείς στο skin cycling μια νυχτερινή skincare ρουτίνα που έχει γίνει το μεγαλύτερο trend τελευταία. Πρόκειται για ένα κύκλο 4 βημάτων, τα οποία θα πρέπει να ακολουθείς 4 συνεχόμενα βράδια (δηλαδή ένα βήμα κάθε βράδυ).

Στην ουσία θα πρέπει το πρώτο βράδυ να κάνεις απολέπιση, το δεύτερο βράδυ να εφαρμόζεις κάποιο προϊόν με ρετινόλη στην επιδερμίδα και στη συνέχεια το τρίτο και τέταρτο βράδυ να ενυδατώνεις και να θρέφεις την επιδερμίδα σου.

How to

Αρχικά το πρώτο βράδυ του skin cycling, θα πρέπει να κάνεις απολέπιση με κάποιο γλυκολικό ή σακιλικό οξύ. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου.

Το δεύτερο βράδυ, έρχεται η σειρά της ρετινόλης. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το συγκεκριμένο συστατικό με τη μορφή κάποιου ορού ή εναλλακτικά μέσω κάποιας κρέμας. Θα πρέπει να προσέχεις αν είσαι αρχάρια και να χρησιμοποιήσεις λίγη ποσότητα ρετινόλης, γιατί υπάρχει πιθανότητα να ερεθίσεις το δέρμα σου.

Τέλος το τρίτο και τέταρτο βράδυ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με κάποιο καθαριστικό με ήπια συστατικά και να απλώσεις την ενυδατική σου. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στο δέρμα ο χρόνος ώστε να επουλωθεί και να είναι έτοιμο για την επόμενη εφαρμογή οξέων απολέπισης που θα ακολουθήσει.

  • Πηγήhttps://www.roulastamatopoulou.com
  • Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

PHΑRMApoint 2023: Ο φαρμακοποιός δίπλα στον πολίτη

xristiana

Αδυνάτισμα: Έρχεται χάπι που θα μπλοκάρει την επαναπρόσληψη βάρους

xristiana

Νεαρός μπαίνει στο φαρμακείο ‌‌

xristiana