ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Αυτή είναι η απόλυτη μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση και θρέψη – Αποτελείται από δύο μόνο υλικά!

11/9/2022

Τα μαλλιά σας είναι λιγάκι θαμπά και οι άκρες τους ξηρές. Ναι θα πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού με τον κομμωτή σας για να “καθαρίσει” τις άκρες και να ανανεώσει το look.

Παράλληλα όμως θα πρέπει κι εσείς να τα φροντίζετε ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη υγρασία και λάμψη.

Εκτός από το σωστό σαμπουάν είναι απαραίτητη μια μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Και θα την φτιάξετε μόνες και πανεύκολα.

Και μάλιστα θα πρέπει να συγκρατηθείτε μιας και το πιθανότερο είναι να θέλετε να τη φάτε και όχι να την απλώσετε στα μαλλιά σας.

Η DIY μάσκα αποτελείται από δύο μόνο υλικά: Γιαούρτι και μέλι. Πρόκειται για δύο προϊόντα που χαρίζουν έξτρα λάμψη, απαλότητα και ενυδάτωση τόσο στα μαλλιά όσο και στην επιδερμίδα.

Ειδικά όμως για την ανανέωση και την αναδόμηση της τρίχας είναι ότι καλύτερο. Ο τρόπος να φτιάξετε τη μάσκα είναι πολύ εύκολο όπως καταλαβαίνετε.

Παίρνετε ένα γιαούρτι πλήρες και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Τα βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια τα απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών αποφεύγοντας τις ρίζες. Καλό είναι προκειμένου να δράσει ακόμη καλύτερα η μάσκα και πιο γρήγορα να τυλίξετε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται θερμότητα και τα συστατικά ενεργούν πιο ουσιαστικά.

Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε κοντίσιονερ παρά μόνο το σαμπουάν σας.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Το μέλι ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα και την αφήνει απαλή σαν μετάξι. Το γιαούρτι με τη σειρά του τη θρέφει και της χαρίζει δύναμη και λάμψη.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα μιας και αποτελείται από φυσικά συστατικά που μόνο καλό κάνουν στα μαλλιά. Παρ’ όλα αυτά όμως μην ξεχάσετε το ραντεβού σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προσωπικός γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 20/9

xristiana