News ΑΜΕΑΚεντρική

Dance Challenge Καλαμάτας: Θα Υποδεχθεί Φέτος Την Ομάδα Χορού Dagipolis

30/9/2022

Την ομάδα χορού Dagipolis ατόμων με και χωρίς αναπηρία (ΑμεΑ) θα υποδεχθούν φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διοργάνωσης του Φεστιβάλ “Dance Challenge Καλαμάτας” και η Οργανωτική Επιτροπή του 4KDC2022.

Η καθιερωμένη αυτή παράσταση στο Gala με χορόδραμα ΑμεΑ έχει ως στόχο να μεταμορφώνει την τέχνη του χορού σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και ανισότητας μεταφέροντας το μήνυμα της «ανθρώπινης ανάγκης» για την Τέχνη. Λειτουργεί δε ως μια μικρή γέφυρα που φέρνει τα άτομα με αναπηρίες κοντά στην κοινωνία και θέτει τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Βοηθάει, επίσης, στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, στην αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Η Dagipoli είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα και ο πυρήνας της αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία. Ο χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας, Γιώργος Χρηστάκης, αναδεικνύει μέσα από τις χορογραφίες του την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα, τη γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετική μοτορική στα σώματά τους, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι το «διαφορετικό».

Το δε χορόδραμα που θα παρουσιάσει η ομάδα Dagipolis στην Καλαμάτα έχει τίτλο «EXODUS plus», ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, στην «Τέντα».

Πηγή; https://www.tharrosnews.gr

Related posts

Old money makeup: Τα βασικά χαρακτηριστικά του

xristiana

«ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»

xristiana

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής της Eduact

xristiana