ΚεντρικήΚοινωνικά

Connected We Stand Festival 2022 | Θεσσαλονίκη

22/9/2022

Το φεστιβάλ Connected We Stand σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη γιορτή του εθελοντισμού και του active citizen τρόπου ζωής που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πάρκο Χ.Α.Ν.Θ.- Άγαλμα Μ.ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ έχει την υπογραφή της IASIS, του InfinityGreece, της Actionaid, της ΕΨΥΚΑ, της ΧΑΝΘ, της ADDART και του ESN Thessaloniki, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή 120 οργανισμών της πόλης που μέσα από το έργο τους συνεισφέρουν στην κοινωνία των πολιτών. Οι παραπάνω οργανισμοί έχουν ετοιμάσει για το κοινό δράσεις και workshops σχετικά με τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους παρακάτω άξονες:

  • Τέχνες & πολιτισμός
  • Εθελοντισμός & αλληλεγγύη
  • Kοινωνική επιχειρηματικότητα
  • Aθλητισμός & ποιότητα ζωής
  • Περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη.

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, COYOT και Frau Dimitra.

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλογή παιχνιδιών και λοιπά είδη όπως σχολικά και είδη ρουχισμού με στόχο την υποστήριξη παιδιών θυμάτων πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Παράσταση “Φτου Και Βγαίνουμε” Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

xristiana

Λοίμωξη από κορονοϊό: Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες καρδιαγγειακές επιπλοκές

xristiana

Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

xristiana