ΚεντρικήΟμορφιά

7 βήματα περιποίησης των μακριών μαλλιών

15/9/2022

Τα μακριά μαλλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα γιατί είναι επιρρεπή σε μπερδέματα, ψαλίδα και σπασίματα στις άκρες. Τα μακριά μαλλιά είναι ξεχωριστά και πρέπει να τα φροντίζουμε ως τέτοια.

1.Κόβετε τακτικά τις άκρες

Το να κόβετε τακτικά τις άκρες μπορεί πραγματικά να βοηθήσει γιατί σας απαλλάσσει από τις σχισμένες άκρες και την ψαλίδα.

2.Χτενιστείτε προσεκτικά

Βρέξτε τα μαλλιά σας και σκουπίστε τα απαλά με μια πετσέτα, στη συνέχεια ψεκάστε με ένα ελαφρύ σπρέι ξεμπερδέματος, Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη χτένα με φαρδιά δόντια, ξεκινήστε από το κάτω μέρος και σταδιακά ανεβείτε μέχρι τις ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απαλύνετε τους κόμπους καθώς προχωράτε, με αποτέλεσμα λιγότερο τράβηγμα, και ζημιά.

3.Περιποιηθείτε τις σπασμένες άκρες

Όσοι έχουν μακριά μαλλιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται για σπασμένες άκρες, κάτι που μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο λεπτά.

4.Λούζεστε σωστά

Ο τρόπος που λούζετε τα μαλλιά σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση υγιών και όμορφων μακριών μαλλιών. Ο σωστός τρόπος είναι να εφαρμόζετε δύο χέρια σαμπουάν κατά το λούσιμό σας. Το πρώτο χέρι διώχνει όλη τα κατάλοιπα από τα μαλλιά σας ενώ το δεύτερο χέρι προσφέρει έναν εντατικό καθαρισμό.

Επίσης, δεν χρειάζεται να λούζεστε καθημερινά. Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας χρειάζονται φυσικά έλαια για να παραμείνουν θρεπτικά και υγιή. Λούστε τα μαλλιά σας σύμφωνα με την υφή τους :

– Εάν τα μαλλιά σας είναι πυκνά και σγουρά, μην λούζεστε τακτικά.
– Αν έχετε λεπτά και επίπεδα μαλλιά, προσπαθήστε να τα λούζετε συχνά για να
μην είναι λιπαρά και τακτοποιημένα.
– Αν έχετε ξηρά μαλλιά, λουστείτε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
– Εάν το πάχος της τρίχας είναι μέτριο ή έχει τον κανονικό τύπο τρίχας, τότε λούστε τα όταν χρειάζεται, αν λερωθούν ή λαδωθούν.

Παρακολουθείτε τα μαλλιά σας και πώς αντιδρούν μετά από κάθε λούσιμο. Αποφασίσετε μόνοι σας πότε πρέπει να τα λούσετε.

5.Μην παραλείπετε το conditioner και τη μάσκα μαλλιών

Το μυστικό για να διατηρήσετε τα μακριά μαλλιά υγιή είναι το μαλακτικό και η μάσκα μαλλιών. Το conditioner ενυδατώνει, μαλακώνει, επιδιορθώνει τις βλάβες και βοηθά στον έλεγχο του φριζαρίσματος. Η μάσκα μαλλιών ενυδατώνει και αναδομεί τα μαλλιά. Προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά από το ξεθώριασμα του χρώματός τους.

6.Κάντε μια εβδομαδιαία θεραπεία

Για να ενισχύσετε την πυκνότητα των μακριών μαλλιών σας και να βοηθήσετε στην αναδόμησή τους θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην εβδομαδιαία φροντίδα περιποίησης των μαλλιών σας μια εξειδικευμένη θεραπεία π.χ. ορό μαλλιών.

7.Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας

Επιλέξετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Η πρόταση των ειδικών σχετικά με τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε για τη φροντίδα των μακριών μαλλιών σας είναι :

Το Serie Expert Pro Longer Σαμπουάν Κατά της Ψαλίδας της L’Oréal Professionnel, είναι ιδανικό για πιο μακριά, πιο γεμάτα, όμορφα μαλλιά. Η αποκλειστική του σύνθεση διεισδύει στον πυρήνα της τρίχας ενισχύοντας την πυκνότητα στις άκρες και προσφέροντας αναδόμηση και ενδυνάμωση της τρίχας.

Serie Expert Pro Longer Μάσκα Κατά της Ψαλίδας της L’Oréal Professionnel, είναι η ιδανική περιποίηση για τα μαλλιά με λέπτυνση στις άκρες. Η τρίχα επανορθώνεται αμέσως, και τα μαλλιά μένουν πιο δυνατά και πιο λαμπερά.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

xristiana

Αυτό το εύκολο hairstyle θα μεταμορφώσει την εμφάνισή σου

xristiana

Ασπρόπυργος: Δωρεάν προληπτικοί Οδοντιατρικοί Έλεγχοι για κατοίκους & μαθητές

xristiana