ΚεντρικήΟμορφιά

4 συμβουλές ειδικών για την τριχόπτωση

22/9/2022

Πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τριχόπτωση, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι σίγουροι πού ν’ απευθυνθούν για βοήθεια. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα αλλάζοντας χτένισμα, αγοράζουν προϊόντα που υπόσχονται αποκατάσταση των μαλλιών τους, παίρνουν βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα ειδικά για την ανάπτυξη των μαλλιών τους.

Τ’ αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών είναι συχνά μέτρια έως ανύπαρκτα και σπάνια φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος. Αν μέσα σας αναρωτιέστε, πώς να σταματήσω την τριχόπτωση, διαβάστε παρακάτω τι προτείνουν οι ειδικοί.

1.Να κλείσετε ένα ραντεβού μ’ έναν δερματολόγο. Όσο πιο γρήγορα βρείτε την αιτία, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να δείτε αποτελέσματα. Μόνο ο δερματολόγος μπορεί να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος και να σας ενημερώσει για τα αίτια και τη δυνατότητα θεραπείας, εάν υπάρχει.

2.Να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας απαλά. Τα μαλλιά που αραιώνουν ή πέφτουν είναι εύθραυστα και καταστρέφονται εύκολα, γι΄ αυτό :

  • Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν που δεν αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά σας. Το απαλό σαμπουάν για την τριχόπτωση Energisant της Vichy καθαρίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και μειώνει την τριχόπτωση που οφείλεται στο σπάσιμο της τρίχας. Επιπλέον, το υποαλλεργικό σαμπουάν Energising της Vichy, μειώνει τη λιπαρότητα και το σμήγμα, δίνει αίσθηση φρεσκάδας στο τριχωτό της κεφαλής, δεν αφήνει υπολείμματα. Είναι υποαλλεργικό κατάλληλοι για ευαίσθητο τριχωτό. Και τα δύο αυτά σαμπουάν για την τριχόπτωση της Vichy μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με πρόγραμμα κατά της απώλειας μαλλιών.
  • Εφαρμόστε ένα ενυδατικό conditioner μετά από κάθε λούσιμο που επικαλύπτει τις τρίχες και εισχωρεί στις ίνες τους για να μειώνει το σπάσιμο, τις σχισμένες άκρες και το φριζάρισμα των μαλλιών σας.
  • Βουρτσίστε ή χτενίστε τα μαλλιά σας απαλά, και μόνο όσο χρειάζεται για να τα φορμάρετε. Αραίωση μαλλιών μπορεί να προκληθεί εάν τραβάτε τα μαλλιά σας όταν τα βουρτσίζετε.
  • Περιορίστε τη χρήση εργαλείων styling (πιστολάκι, σίδερο για μπούκλες, ισιωτικό, ζεστή χτένα) χρησιμοποιώντας τα μόνο ειδικές περιστάσεις. Τα εργαλεία αυτά θερμαίνουν τα μαλλιά σας και τ’ αποδυναμώνουν.
  • Σταματήστε να μαζεύετε συχνά τα μαλλιά σας σφιχτά προς τα πίσω, σε κότσο, αλογοουρά, κοτσιδάκια ή πλεξούδες. Αυτού του είδους τα χτενίσματα τραβάνε τα μαλλιά σας και προκαλούν απώλεια μαλλιών που ονομάζεται αλωπεκία έλξης.
  • Σταματήστε να κάνετε βαφή, περμανάντ, χημικό ίσιωμα στο σπίτι. Βρείτε ένα κομμωτήριο με επαγγελματίες για τις εργασίες αυτές, που ξέρουν να διερευνούν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας για να βρουν τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι το κομμωτήριο χρησιμοποιεί ένα ενυδατικό conditioner μετά.

3.Να μην καπνίζετε γιατί το κάπνισμα προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, η οποία επιδεινώνει την τριχόπτωση.

4.Να τρώτε υγιεινά γιατί εάν δεν λαμβάνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο ή πρωτεΐνη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση μαλλιών. Το αντίθετο, η καθημερινή κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων, επίσης μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια μαλλιών.

Η τριχόπτωση είναι ευρέως διαδεδομένη και δεν θεραπεύεται πάντα. Είναι πιο αποτελεσματικό να φροντίζετε τα μαλλιά και τον οργανισμό σας πριν εμφανιστεί. Πάντα η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Tι χρειάζεται να κάνεις για να είναι όλο το χρόνο λαμπερή

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

10 tips από την παιδίατρο για να κρατήσετε τα παιδιά ασφαλή αυτό το καλοκαίρι

xristiana