13/9/2022
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, περασμένος μια φορά από τη μηχανή του κιμά
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο (καλύτερα να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη)
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη (ή 300 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες)
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 200 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
- 1 φύλλο δάφνης
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φρέσκες ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού, πρώτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι και το λουκάνικο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 600 ml νερό.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε ζεστά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.