ΚεντρικήΟμορφιά

Το πιο σημαντικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε το conditioner στα μαλλιά

12/9/2022

Μάλλον σας διαφεύγει.

Όλες θέλουν ζωντανά, λαμπερά μαλλιά που να φαίνονται υγιή και προσεγμένα. Το μαλακτικό είναι ένα από τα πολλά -και το πιο κοινό- προϊόντα περιποίησης μαλλιών που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην υγιή εικόνα τους, αλλά παραδόξως, πολλές μπορεί να το εφαρμόζετε λανθασμένα.

Σκεφτείτε αυτό: Είστε στο ντους και τελειώνετε το λούσιμο των μαλλιών σας, οπότε ξεπλένετε και στη συνέχεια προσθέτετε μια γερή δόση μαλακτικό στο χέρι σας. Πού το βάζετε πρώτα; Οι πιθανότητες είναι να αρχίσετε να το εφαρμόζετε πρώτα από την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής σας και στη συνέχεια να συνεχίσετε προς τις άκρες των μαλλιών σας. Ωστόσο, όταν το κάνετε αυτό, χάνετε τα πιο σημαντικά σημεία.

Γυναίκα εφαρμόζει conditioner στα μαλλιά

Ο κομμωτής και ιδρυτής του My Hair Doctor, Guy Parsons, λέει στο thelist.com, ότι το να βάζετε πρώτα το conditioner στην κορυφή του κεφαλιού σας μπορεί να «κάνει το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες σας λιπαρές». Ενώ και η διάσημη κομμώτρια Michelle Cleveland συμφωνεί: «Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, ο στόχος είναι να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής από τυχόν έλαια ή συσσωρευμένα προϊόντα -και όταν εφαρμόζετε conditioner στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής μετά το λούσιμο, βάζετε τα ίδια έλαια πίσω στην περιοχή που μόλις καθαρίσατε».

Αντιθέτως, θα πρέπει να βάζετε πρώτα conditioner στις άκρες των μαλλιών σας. Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει το τριχωτό της κεφαλής από το να γίνει υπερβολικά λιπαρό, αλλά οι άκρες είναι το σημείο όπου το conditioner χρειάζεται περισσότερο.

Περισσότερα λάθη στο conditioning που μπορεί να κάνετε

Γυναίκα χτενίζει τα μαλλιά της

Ενώ το να μην βάζετε πρώτα το conditioner στις άκρες είναι το νούμερο ένα λάθος, υπάρχουν και άλλα σημάδια που δείχνουν ότι χρησιμοποιείτε λάθος το conditioner. Πρώτα απ’ όλα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε conditioner κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας.

«Δεδομένου ότι οι άκρες στερούνται του ίδιου είδους φυσικής ενυδάτωσης που έχει η υπόλοιπη τούφα της τρίχας, είναι σημαντικό να τις περιποιείστε τακτικά», λέει ο διάσημος hairstylist Marcus Francis στο Byrdie. Όταν λούζεστε και σταματάτε να χρησιμοποιείτε conditioner, οι τούφες μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ξηρές και να αρχίσουν ακόμη και να σπάνε. 

conditioner για μαλλιά

Το ξέβγαλμα του conditioner παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο στην περιποίηση των μαλλιών. Και, μάλιστα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ακριβώς τη σωστή ποσότητα για την υφή των μαλλιών σας. Αν έχετε λεπτά μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια μέτρια ποσότητα και ξεπλύνετε όσο περισσότερο μπορείτε. Ωστόσο, αν έχετε πυκνά, κυματιστά και σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια καλή ποσότητα κοντίσιονερ και στη συνέχεια κάντε ένα ελαφρύ ξέβγαλμα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε λίγο μαλακτικό στα μαλλιά σας για να μεγιστοποιήσετε την προστασία από την υγρασία.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τα “αστέρια” του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνουν ραντεβού στο ΟΑΚΑ

xristiana

Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας Από Το Κέντρο Της ActionAid Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana