8/9/2022
Υλικά
Τεμάχια: 4 φορμάκια διαμ. 12 εκ.
- 1 φύλλο ζύμη για τάρτα
- 3 κολοκυθάκια μέτρια
- 120 γρ. έμενταλ ALPILAND
- λίγα φύλλα δυόσμου, βασιλικού και ρίγανης, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά, τρίβουμε το έμενταλ ALPILAND στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
- Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβουμε στα 4 με κουπ πατ 16 εκ.
- Αλείφουμε τα φορμάκια με ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αυγό και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.