ΚεντρικήΚοινωνικά

Στις 24 Και 25 Σεπτεμβρίου Η 15η Αντιρατσιστική Γιορτή Στην Αθήνα

23/9/2022

Τη 15η Αντιρατσιστική Γιορτή διοργανώνουν το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις για την έμφυλη βία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, την ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ρατσισμό, κινηματογραφικές προβολές και δραστηριότητες για παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συναυλία του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των Encardia, Κρουστωδία- ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση», Αλέξανδρου Κτιστάκη με τη μπάντα του και Μάρθας Φριντζήλα με τους Kubara Project θα πραγματοποιηθεί με ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για την απόδοση των στίχων και των ζωντανών ακουστικών στοιχείων στα ελληνικά για άτομα με προβλήματα ακοής. Επίσης, στις συζητήσεις θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Στον χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας και φωτογραφίας με κειμενική επεξήγηση εικόνων σε QR για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και περίπτερα διεθνούς κουζίνας με γεύσεις από την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν, το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και την Τουρκία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διατροφικές ετικέτες: Τι πρέπει να προσέχεις

xristiana

Συναυλία Stavento στα Βασιλικά

xristiana

Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης “Women Back to Work”

xristiana