21/9/2022
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅔ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη νηστίσιμη επικάλυψη
- 1 φλιτζάνι κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντυερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη βανίλια.
- Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το μείγμα αλευριού-ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35′-40′. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει.
- Λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεμένη με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 20” στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνετε τη σοκολατόπιτα με τη ρευστή κουβερτούρα αφού κρυώσει κάπως.
Πηγή: https://www.icookgreek.com