ΚεντρικήΟμορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας, σύμφωνα με τους ειδικούς

21/9/2022

Πώς βοηθάει την επιδερμίδα σας ο καθαρισμός της.

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας είναι ένα από τα λίγα ερωτήματα ομορφιάς που αφορούν σχεδόν όλους. Νέοι ή ηλικιωμένοι, άντρες ή γυναίκες, εμμονικοί με την περιποίηση της επιδερμίδας ή σκεπτικιστές της ομορφιάς, όλοι καθαρίζουμε το πρόσωπό μας σε τακτική βάση. Ή τουλάχιστον, θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι.

Στην πραγματικότητα, ο καθαρισμός της επιδερμίδας σας είναι κάτι σαν το λούσιμο των μαλλιών σας και το βούρτσισμα των δοντιών σας όσον αφορά την καθημερινότητά σας. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, όσο βασικό κι αν είναι το υπόλοιπο σχήμα της θεραπείας σας.

«Ο καθαρισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των καλών ρουτινών περιποίησης του δέρματος», εξηγεί στο Woman & Home η Fiona Brackenbury, αισθητικός και ειδικός σε θέματα δέρματος με 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, «αν το κάνεις λάθος, μπορεί να προκαλέσει χάος στο δέρμα σου».

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας

Καθαρισμός προσώπου

Ως γενικός κανόνας, οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα δέρματος, σύμφωνα με το Woman & Home, συμφωνούν ότι δύο φορές την ημέρα είναι το καλύτερο. «Θα πρέπει να καθαρίζετε δύο φορές την ημέρα, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ», λέει η Dawn Attewell, ειδικός στο δέρμα και ιδρύτρια της Dawn Attewell Aesthetics. Ο λόγος για τον διπλό καθαρισμό είναι ότι ο πρωινός και ο βραδινός καθαρισμός σας παίζουν διαφορετικό ρόλο.

«Το πρωί, είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητας», λέει η Dr Elif Benar, δερματολόγος και ιδρύτρια της Dr Elif Clinic. «Το βράδυ, θα συνιστούσα τον καθαρισμό για να απαλλάξετε την επιφάνεια του δέρματος από το μακιγιάζ, το SPF, τα υπολείμματα και τις τοξίνες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός

Καθαρισμός προσώπου

Όπως ακριβώς ακούγεται, ο διπλός καθαρισμός σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν για να απομακρύνετε το μακιγιάζ και την επιφανειακή βρωμιά και στη συνέχεια ένα άλλο για να πλύνετε το δέρμα σε μεγαλύτερο βάθος. Η Brackenbury συμφωνεί ότι ο διπλός καθαρισμός είναι μια καλή ιδέα για τον βραδινό σας καθαρισμό.

«Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το δέρμα εκτίθεται και βομβαρδίζεται με περιβαλλοντικές επιθέσεις, όπως η ρύπανση και η βρωμιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες προσκολλώνται στο δέρμα όπως και το SPF και το μακιγιάζ».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Εργαστήριο Εκπαίδευσης Και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Στο Β’ ΚΑΠΗ

xristiana

Πάνω από 500 βιβλία χαρίζει η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη για καλό σκοπό

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana