ΚεντρικήΟμορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας

25/9/2022

Η απολέπιση αποτελεί το κλειδί για τη διατήρηση της λείας επιδερμίδας -αλλά πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας για να αποκομίσετε τα οφέλη της; Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει πράγματι ένα όριο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσετε.

Η υπερβολική απολέπιση, λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ενώ αντιθέτως η πολύ λίγη μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό και άτονο δέρμα. Διαλέξτε όμως το καλύτερο απολεπιστικό σώματος και επιλέξτε τη σωστή συχνότητα και σύντομα θα παρατηρήσετε τα οφέλη της λείανσης και της φωτεινότητας του δέρματός σας.

«Το δέρμα αποβάλλει φυσιολογικά τα νεκρά κύτταρα κάθε 30 ημέρες, έτσι ώστε τα νέα κύτταρα του δέρματος να μπορούν να σχηματίσουν τα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας», εξηγεί στο Woman & Home η αισθητικός Dr Catharine Denning.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, επιβραδύνεται με την ηλικία. «Η απολέπιση θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος σπάζοντας τους δεσμούς που τα συγκολλούν μεταξύ τους, επιτρέποντας στα νέα κύτταρα να βγουν στην επιφάνεια», συνεχίζει η Denning. Τα αποτελέσματα; Μια λεία, λαμπερή επιφάνεια του δέρματος. 

Εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, των ρύπων και οποιασδήποτε βρωμιάς που βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος, «η απολέπιση μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει μια πιο δεκτική βάση για οποιαδήποτε τοπικά συστατικά που εφαρμόζονται στη συνέχεια», λέει η Dr Maryam Zamani, γιατρός αισθητικής προσώπου και ιδρύτρια του MZ Skin. Πόσο συχνά όμως πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας για να το πετύχετε σωστά;

Η ιδανική συχνότητα για την απολέπιση του σώματός σας

Προκειμένου να αποφύγετε την επιδείνωση του δέρματος, οι ειδικοί συμφωνούν ότι μία έως δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές ώστε να απολεπίζετε το δέρμα σας. «Διατηρώντας ένα πρόγραμμα απολέπισης δύο φορές την εβδομάδα, μπορείτε να κρατήσετε το ξηρό, θαμπό δέρμα μακριά χωρίς να αφαιρείτε τα απαραίτητα φυσικά έλαια», προσθέτει η Dr Denning. Και ενώ πολλοί θεωρούν ότι η περιποίηση του δέρματος στο πρόσωπο έχει προτεραιότητα, η διατήρηση της τακτικής απολέπισης του σώματος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

«Συχνά, παραμελούμε το δέρμα του σώματός μας σε σύγκριση με το πρόσωπό μας, αλλά φυσικά, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και πρέπει να δίνουμε προσοχή στην υγεία όλου του», επισημαίνει η αισθητικός Dr Sophie Shotter. «Η απολέπιση του σώματος θα βοηθήσει να διατηρηθεί το δέρμα λείο και ομοιόμορφο, τόσο στο μάτι όσο και στην αφή. Θα βοηθήσει, επίσης, στην ενθάρρυνση της υγιούς κυτταρικής εναλλαγής, ώστε το δέρμα να συμπεριφέρεται πιο νεανικά», συνεχίζει η ίδια.

Μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο σώμα κάθε μέρα;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ενσωματώσετε ένα απολεπιστικό σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. «Είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά δεν θέλετε να κάνετε υπερβολική απολέπιση και να απογυμνώσετε το δέρμα από τα φυσικά έλαια και τα προστατευτικά λιπίδια του», λέει η Dr Denning. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για το δέρμα του προσώπου μας. Έτσι, αν αναρωτιέστε «πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας;», η απάντηση δεν είναι κάθε μέρα. 

«Θεωρώ ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να υπερβάλλουν στην απολέπιση», λέει η Dr Zamani, «γεγονός που οδηγεί μόνο σε φλεγμονή αντί για υγιές, λαμπερό δέρμα». Η Δρ Shotter σημειώνει ότι είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη και τον τύπο του δέρματος. «Για παράδειγμα, μια πάθηση όπως η ιχθύαση (νόσος με κύριο χαρακτηριστικό το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα) θα χρειαστεί πολύ τακτική απολέπιση (ακόμη και δύο φορές την ημέρα), ενώ ένας ευαίσθητος και ξηρός τύπος δέρματος θα χρειαστεί απολέπιση λιγότερο συχνά, ίσως μόνο μία φορά την εβδομάδα», εξηγεί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

COP27: Ξεκινούν οι συνομιλίες για το πρώτο προσχέδιο μιας συμφωνίας για το κλίμα

xristiana

“Ηρακλής”: Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 Στη Μνήμη Του Μαθητή Ηρακλή – Μάριου Χατζηπαναγιώτη Στη Μεταμόρφωση

xristiana

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ με ψωμί

xristiana