ΚεντρικήΟμορφιά

To απίθανο τρικ των 10’’ για να εφαρμόζετε τέλεια τη σκιά ματιών

9/9/2022

Επιλέξαμε τις ιδανικές σκιές, βρήκαμε τις αποχρώσεις που λατρεύουμε και μας ταιριάζουν. Πήραμε και τα κατάλληλα πινέλα για την εφαρμογή τους. Ωστόσο στην πράξη το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούμε. Μήπως φταίει η τεχνική μας; Ανακαλύψαμε λοιπόν το τέλειο τρικ για να δημιουργούμε σε δευτερόλεπτα ένα αψεγάδιαστο αμυγδαλωτό σχήμα στα βλέφαρά μας, σαν να το έχει δημιουργήσει ένας έμπειρος επαγγελματίας μακιγιέρ. Τι θα χρειαστούμε; Ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες και φυσικά μία σκιά είτε κόμπακτ είτε σε μορφή στικ.

Η τεχνική

Κλείνουμε το ένα μάτι και τοποθετούμε το ψαλίδι στη βάση των βλεφαρίδων. Εκεί που ακουμπάει η άνω πλευρά του, κάνουμε μία απαλή γραμμή με τη σκιά μας. Το τοξωτό σχήμα που θα δημιουργήσουμε ακολουθεί το φυσικό μέγεθος των ματιών μας. Στη συνέχεια απομακρύνουμε το ψαλίδι και ενώνουμε την άκρη της γραμμής σκιάς  με την εξωτερική γωνία του ματιού μας.  Αυτό ήταν! Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, δημιουργήσαμε το κατάλληλο αποτέλεσμα που ταιριάζει στα βλέφαρά μας.

Retro look

Για να αντιγράψουμε το εμβληματικό μακιγιάζ των 60s, που παραπέμπει στην Τουίγκι, κάνουμε πιο σκούρο το αμυγδαλωτό σχήμα που δημιουργήσαμε και απλώνουμε άφθονη μαύρη μάσκαρα.

Φυσικό αποτέλεσμα

Κάνουμε blending στη σκιά προκειμένου να «μαλακώσουμε» το περίγραμμά της και να το «γεμίσουμε» αν θέλουμε και με άλλες nude αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο, φυσικό αποτέλεσμα.

Smokey eyes

Το σχήμα που φτιάξαμε αποτελεί μία εξαιρετική βάση για ένα smokey eyes look, είτε μονόχρωμο είτε πολύχρωμο «γεμίζοντας» το κενό με δυο ή τρεις αποχρώσεις σκιών. Απλά φροντίζουμε να σχεδιάσουμε και την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, και στη συνέχεια να κάνουμε καλό blending.

Extra tip: Το ιδανικό εργαλείο εφαρμογής για αυτήν την τεχνική είναι ένα μικρό, φουντωτό πινέλο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μία σκιά σε στικ, με μαλακή, κρεμώδη υφή προκειμένου να μπορέσουμε να την απλώσουμε ομοιόμορφα και πιο εύκολα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άννα Βίσση – Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Μία συναυλία για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana

Τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε προβιοτικά για παιδιά: 6 εύκολες και υγιεινές επιλογές

xristiana

Φθινοπωρινό μανικιούρ: Οι αποχρώσεις που θα πρωταγωνιστήσουν

xristiana