ΚεντρικήΚοινωνικά

Ποιο είναι το μυστικό του τέλειου οικογενειακού γεύματος;

6/9/2022

Το τέλειο γεύμα δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το φαγητό, αλλά και με την ατμόσφαιρα, τη διάθεση και το περιβάλλον. Αν θέλετε λοιπόν να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα για την οικογένειά σας, σκεφτείτε πώς να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Ας ξεκινήσουμε με το τι πρόκειται να φάτε. Όταν πρόκειται να διοργανώσουμε κάποιο γεύμα στο σπίτι μας συνήθως δεν θέλουμε να φτιάξουμε πάρα πολλά πιάτα, αλλά προτιμάμε να μαγειρέψουμε κάτι απλό και εύκολο, ώστε ακόμη και τα παιδιά μας να μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό. Επιλέξτε να ετοιμάσετε ένα κυρίως πιάτο: τα ζυμαρικά, η πίτσα, το ζυγούρι σε ριζότο ή ο κόκκορας κρασάτος είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές για αυτού του είδους το γεύμα. Αν αισθάνεστε τολμηροί, γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι καινούργιο;

Το επόμενο βήμα είναι πώς να διακοσμήσετε κατάλληλα το τραπέζι. Δεν αρκεί μόνο ένα ωραίο τραπεζομάντηλο και η τοποθέτηση κεριών- υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το τραπέζι σας να δείχνει όμορφο χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρόνο ή χρήματα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο γεμάτο λουλούδια ως κεντρικό κομμάτι του τραπεζιού- θα δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα που θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν αμέσως ευπρόσδεκτοι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πολύχρωμα πιάτα και ποτήρια αντί για απλά λευκά- θα δείχνουν υπέροχα όταν είναι συγκεντρωμένα σε μια μεγάλη πιατέλα ή δίσκο σερβιρίσματος! Και αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό αλλά και πάλι απλό, γιατί να μην δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τραπεζομάντηλα με δαντέλα;

Επιλέξτε τα σωστά συστατικά. Εμπλουτίστε γευστικά τα πιάτα σας με φρέσκα τοπικά προϊόντα τα οποία θα δώσουν γεύση και υπέροχη μυρωδιά στα φαγητά σας.

Στη συνέχεια, επιλέξτε συνταγές που ταιριάζουν στις γεύσεις και τις προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσει η μεξικάνικη ή η ιταλική κουζίνα, δοκιμάστε να ετοιμάσετε κάποια νέα πιάτα από αυτές τις κουζίνες. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε κάτι ελαφρύ, αλλά παρόλα αυτά νόστιμο και θρεπτικό, επιλέξτε ασιατικές συνταγές (π.χ. ταϊλανδέζικες ή ινδικές).

Το ιδανικό οικογενειακό γεύμα απαιτεί προσπάθεια και την κατάλληλη οργάνωση την οποία όμως αξίζει να καταβάλλετε αν θέλετε να περάσετε αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εφαρμόστε τα παραπάνω tips και κάντε όλη την διαδικασία προετοιμασίας του οικογενειακού γεύματος ευκολότερη!

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 11/1

xristiana

Κορωνοϊός: 51 νεκροί και 21.099 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

xristiana

45η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

xristiana