ΚεντρικήΟμορφιά

Περιποιηθείτε τα πόδια σας με ένα scrub που θα φτιάξετε στο σπίτι με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας!

4/9/2022

Ετοιμάζεστε για τις πρώτες μέρες στο γραφείο. Ακόμη δεν έχετε αδειάσει τις βαλίτσες σας και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε και πάλι το πλοίο και να επιστρέψετε στο νησί.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σας προτείνουμε να χαλαρώσετε και να ασχοληθείτε με το δέρμα σας.

Απλώστε μια μάσκα ενυδάτωσης στο πρόσωπο και φτιάξτε ένα τέλειο scrub που θα κάνει τα πόδια σας να δείχνουν τέλεια. Θα φορέσετε τα σανδάλια σας άλλωστε και πρέπει να είναι άψογα.

Θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά τα οποία σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας ακόμη κι αν δεν έχετε προλάβει να πάτε για ψώνια: Ζάχαρη, ελαιόλαδο και λεμόνι.

Για τη ακρίβεια 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Πως το φτιάχνετε: Αδειάζετε σε ένα μπολ αρχικά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνετε το λεμόνι και ανακατεύετε επίσης καλά για λίγα λεπτά. Το προϊόν απολέπισης είναι έτοιμο για χρήση.

Καλό είναι να κάνετε scrub αμέσως μετά το ντους αφού έχουν ανοίξει οι πόροι και το δέρμα σας είναι μαλακό.

Απλώστε το scrub σε όλη την επιφάνεια των ποδιών και κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα σκληρά σημεία όπως είναι οι φτέρνες αλλά και στην πατούσα, στο σημείο που βρίσκεται κάτω από το μεγάλο σας δάχτυλο.

Ο συνδυασμός των τριών, συγκεκριμένων υλικών είναι ό,τι καλύτερο αφού η ζάχαρη είναι εκείνη που βοηθά ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα των ποδιών σας, το λεμόνι χάρη στις οξειδωτικές του ιδιότητες χαρίζει λάμψη στο δέρμα και το κάνει να δείχνει πιο λευκό ενώ το ελαιόλαδο προσφέρει την υγρασία που έχει ανάγκη.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε το scrub κάθε εβδομάδα ακόμη και το φθινόπωρο όταν πλέον αρχίσετε να φοράτε τα αγαπημένα σας μποτάκια. Αμέσως μετά είναι καλό να βάλετε βαμβακερές κάλτσες για 1-2 ώρες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Από Τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Και Αλληλεγγύης

xristiana

Έρχεται Το Παζάρι Του Συλλόγου ”Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana

Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

xristiana