ΚεντρικήΟμορφιά

Περιοχή των ματιών: Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες

13/9/2022

Η περιοχή των ματιών, σύμφωνα πάντα με τους δερματολόγους, είναι η πιο εύθραυστη σε ολόκληρο το πρόσωπο. Είναι το σημείο που εμφανίζει πρώτο λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ συχνά και ανεξάρτητα από την ηλικία, μαύρους κύκλους και σακούλες. Και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με τον σωστό τρόπο που δεν έχει να κάνει μόνο με την εφαρμογή του κατάλληλου προϊόντος αλλά και τη διατροφή και την ενυδάτωση εκ των έσω. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Είναι σίγουρο πως από την ενηλικίωση και μετά στο μπάνιο σου υπάρχει μία κρέμα ματιών. Στη συνέχεια τα patches παίρνουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου ενώ φροντίζεις από ένα σημείο και μετά να επιλέγεις φόρμουλες με super ενυδατική σύνθεση ή αντιρυτιδικές που θα μειώσουν τις λεπτές γραμμές ή ρυτίδες που κάνουν δειλά την εμφάνιση τους. Εκτός όμως από αυτή την κίνηση που παραμένει σταθερή στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης υπάρχουν και μερικές ακόμη που πρέπει να γνωρίζεις και να ακολουθείς πιστά. 

Κράτησε σημειώσεις. 

Αντηλιακή προστασία: Γνωρίζεις πως επιβάλλεται να εφαρμόζεις αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη στο πρόσωπο, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνεις και στην περιοχή των ματιών. Εφαρμόζεις μικρή ποσότητα στην περιοχή που εμφανίζονται οι κύκλοι και όσο πιο κοντά μπορείς στο κάτω βλέφαρο. Μην ξεχνάς ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους γήρανσης της επιδερμίδας. Επιλέγεις ένα ανάλαφρο προϊόν με φυσικά φίλτρα που απλώνεται εύκολα και δεν προκαλεί ερεθισμούς. 

Κρέμα και ορός με ρετινόλη: Είναι το μοναδικό συστατικό που αντιμετωπίζει δραστικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες και αυτό σημαίνει πως πρέπει να  αποκτήσεις το κατάλληλο και να το απλώνεις κάθε βράδυ. Είναι ο μοναδικός τρόπος να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου και να κρατήσεις το εύθραυστό δέρμα γύρω από τα μάτια σφριγηλό και χωρίς ατέλειες. Προσοχή: Αν θέλεις να χρησιμοποιείς το προϊόν με ρετινόλη το πρωί είναι απαραίτητο να το συνδυάσεις με την αντηλιακή κρέμα ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς όπως κοκκινίλες ή ξεφλούδισμα. Οι δερματολόγοι προτείνουν να παραμείνει στην βραδινή ρουτίνα. 

Θεραπείες στον δερματολόγο: Υπάρχουν βέβαια και πιο δραστικές θεραπείες όπως το microneedling ή το botox που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου και χαρίζουν τέλεια όψη στην περιοχή λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στον δερματολόγου. 

Νερό και πάλι νερό: Αν είσαι ενυδατωμένη εκ των έσω αυτό φαίνεται και στο πρόσωπο και κυρίως στην περιοχή των ματιών που έχει την ιδιότητα να παρουσιάζει πρηξίματα. Φροντίζεις λοιπόν να πίνεις τουλάχιστον δύο λύτρα νερό καθημερινά αλλά και τσάι. 

Photos: iStock

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις Για Την Οστεοπόρωση Στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

xristiana

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 για τον Δήμο Μεσολογγίου συνεχίζεται!

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στην Ν. Αλικαρνασσό

xristiana